Máris jön a Hyundai Kona Electric ráncfelvarrása



Mostantól Európa több országában, így Magyarországon sem fogadnak több megrendelést a Hyundai elektromos Kona modelljeire, a néhány hetes kényszerpihenő alatt a Hyundai egy továbbfejlesztett modell gyártására áll át.  

A Hyundai Kona Electric minden várakozást felülmúlva sikeres Európában, ami erőteljes elektromos hajtásláncának, nagy hatótávjának és stílusos crossover felépítésének köszönhet. A Hyundai ezért máris úgy döntött, a következő modellévre továbbfejleszti népszerű elektromos modelljét. Az olyan új fejlesztésekkel, mint a 11 kW-os fedélzeti töltő,  az autó még vonzóbb lehet azon környezettudatos vásárlók körében, akik kompromisszumok nélküli mobilitást keresnek.


A Kona első teljes eladási évében teljesen új vásárlórétegek figyelmét keltette fel és jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Hyundai erős pozíciót tudott szerezni a trendi kompakt hobbiterepjárók szegmensében. A népszerű Kona Electric változat iránti lenyűgöző világszintű kereslet valójában a Hyundai saját várakozásait is messze felülmúlta. A vállalat ezért most egy továbbfejlesztett modellt kíván bevezetni az autóból.


Az új Kona Electric egyik leghasznosabb újdonsága a Blue Link telematikai rendszer, amely kiválasztott piacokon lesz elérhető. A Hyundai rendszere lehetőséget ad a vezetőnek, hogy a Blue Link alkalmazás segítségével okostelefonnal is elindíthassa autóját, indulás beállíthatja a klímaberendezést, amivel felfűtheti vagy lehűtheti az utasteret a hideg vagy épp forró napokon. A Blue Link PIN kódja segítségével arra is lehetőség van, hogy távolról nyissák, illetve zárják az autó ajtóit. Emellett a Blue Link kényelmes diagnosztikai eszközként is használható, amivel a rendszer felhívja a vezető figyelmét az esetlegesen szükséges szervizekre, vagy csak emlékezteti őt, hol parkolt az autóval. Az alapáron járó eCall szolgáltatás – amely az eCall nyomógomb mellett automatikusan is képes kapcsolatba lépni a segélyszolgálatokkal, ha egy súlyos autóbaleset következtében kinyíltak a légzsákok – szintén segíti a vezetőt és utasait.


A frissített változatban felszereltségtől függően mostantól elérhető a 10,25 colos középső érintőkijelzővel ellátott legújabb AVN műholdas navigációs rendszer is, a hátul ülő utasok számára pedig mostantól a hátsó ülésfűtés is elérhető.


„Az olyan emissziómentes, összekapcsolt autóinkkal, mint amilyen a Kona Electric, a Hyundai már nemcsak a tiszta mobilitás egyik úttörője, de egyben folyamatosan igyekszik megfelelni az egyre nagyobb számban megjelenő új környezetbarát modellek növekvő vásárlóközönségének is” – mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe vezetője.


Az új Hyundai Kona Electric háromfázisú töltést tesz lehetővé, amely akár 11 kW teljesítménnyel is képes tölteni az autó akkumulátorát és ezzel még könnyebbé teszi a kompakt elektromos crossover hétköznapi használatát. A nagyobb töltési teljesítmény rövidebb töltési időket tesz lehetővé a háromfázisú töltőoszlopoknál vagy az otthoni töltőboxok esetén. A töltésvezérlő rendszer tájékoztat a várható töltési időről és teljesítményről is. Abban az esetben, ha nem szükséges a teljes feltöltés vagy érdemes egy bizonyos időintervallumban feltölteni a Kona akkuit, a vásárlók azt is könnyedén be tudják programozni az autó fedélzeti rendszerén, vagy az új Blue Link applikáción keresztül is.   
 

A Hyundai által folyamatosan fejlesztett hibrid, elektromos és üzemanyagcellás járművek progresszív palettája a vállalat sikereinek egyik kulcsfontosságú tényezője. A Kona Electric mellett a környezettudatos vásárlók a jövőre fókuszáló mobilitási portfólió más tagjai közül is választhatnak: az Ioniq villamosított hármasa (hibrid, plug-in hibrid és elektromos), a Tucson 48 Voltos lágyhibrid változata és az üzemanyagcellás Nexo is rendelkezésre áll. Ez a portfólió a Hyundait vezető villanyautó-gyártóvá teszi, amellyel a vásárlók számára a környezetbarát alacsony károsanyag-kibocsátásútól a zéróemissziós modellek legszélesebb körét tudja kínálni.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését