A dízelbotrány miatt a Hyundai motorjait is vizsgálják


A dél-koreai Környezetvédelmi Minisztérium nemcsak a Volkswagen, de más márkák, köztük a hazai Hyundai csoport modelljeinek károsanyag-kibocsátási értékeit is megvizsgálja.

A Volkswagen károsanyag-kibocsátási botránya kapcsán a dél-koreai Környezetvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy a német autógyártó termékei mellett más hazai és külföldi autógyártók dízelmotorral felszerelt modelljeit is vizsgálat alá vonnak.

A minisztérium azt is közölte, hogy első körben a Volkswagen csoport modelljeinek valós károsanyag-kibocsátási értékei kerülnek kivizsgálásra. A november közepéig elvégzett méréseket követően azonban ezt követően más márkák dízelmotoros modelljeire is kiterjesztik, köztük a Hyundaira is.


„Nagyjából november közepére végzünk a Volkswagen dízelmotoros botrányával érintett modelljeinek elemzésével. Ezután november végétől károsanyag-kibocsátási méréseket kívánunk végezni koreai és más importált dízelmotorral felszerelt autókon is” – mondta a minisztérium egyik képviselője.  

Jelenleg a mérések középpontjában a Volkswagen Euro 6-os EA288 motorkóddal ellátott Golf, az Euro 5 EA189 motorkóddal ellátott Beetle, Jetta Tiguan modelljei, illetve az Audi A3 típusa áll.

A minisztérium a méréseket a Nemzeti Környezetvédelmi Kutatóintézettel közösen kívánja lefolytatni, amelynek során mérik a kipufogóból távozó károsanyagokat, köztük a nitrogén-oxid, a szénmonoxid és a szénhidrogének mértékét. Az emissziós teszteket kikapcsolt légkondicionáló berendezéssel, maximum 120 km/órás sebességgel haladó autóval mérik majd.   

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei