Köln/Bonn reptere üzemanyagcellás Hyundait használ


A német Köln/Bonn repülőtér kiszolgáló járműparkja mostantól egy üzemanyagcellás Hyundai ix35 Fuel Cell modellel bővült.

A világ első szériában készülő és Németországban egyedüliként kapható Hyundai ix35 Fuel Cell modelljét a repülőtér kiszolgáló személyzete használja majd. A reptér betonpályáján sorra került átadási ünnepségen Frank Matzerath, a Hyundai Motor Deutchland területi képviselője adta át a jármű kulcsait a Köln Bonn repülőtér technikai vezetőjének, Athanasios Titonisnak.  

„Nagyon örülünk annak, hogy a különböző hibrid és akkumulátoros-elektromos járműveink mellett egy további környezetkímélő jármű került autóparkunkba. Az ix35 Fuel Cell rövid újratöltési idejével és kiváló hatótávjával további előnyöket kínál számunkra” – mondta Athanasios Titonis az autó átvételekor.   


A kölni székhelyű és az üzemanyagcellás technológia támogatására megalakult HyCologne kezdeményezés tagjaként a repülőtér már régebb óta pártolja a környezetbarát technológiák elterjedését a repülőtér üzemeltetésében. Ennek köszönhetően a 284 személyautóból álló járműparkban öt elektromos és négy hibridüzemű jármű is helyet kapott. A Hyundai ix35 modellel a repülőtér immár egy üzemanyagcellás járművel is rendelkezik.     

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei