Százötven új Hyundait kap a cseh rendőrség


A cseh rendőrség képviselői nemrég Prágában vehették át azon Hyundai ix35 modellek első példányait, amelyekből az év végéig 150 darab kerül a testülethez összesen 73 millió korona értékben.   

A csehországi Nosovicében már elkészült Hyundai ix35 modelleket a Hyundai Glovis helyi vállalata készíti fel különleges feladataikra, mielőtt az összes átadásra kerülne. Az összkerékhajtású, így nehezebb terepviszonyok között is bevethető autók a kínálat legerősebb, 166 lóerős 2,0 literes GDI benzinmotorját kapták, amelyek összkerékhajtással és hatfokozatú manuális sebességváltóval kerültek felszerelésre.  


A kifutó Hyundai ix35 modellek ezzel a motorral 10,4 másodperc alatt érik el a százas tempót, miközben átlagfogyasztásuk 8,2 liter, amivel bőven alatta maradtak a pályázati kiírásban szereplő 10 literes határértéknek.


A járműflotta a cseh piacon igen népszerű Trikolor felszereltségben és ezüst színben kerül a rendőrséghez, az autókban légkondicionáló berendezés, elektromos ablakok, alufelni, rádió-CD mellett természetesen megtalálhatóak a rendőrségi adóvevő berendezések, a fényhíd, kívülről pedig a cseh rendőrség fényvisszaverő matricázását is magukon viselik.
  

„A Hyundai ix35 modellek hadrendbe állításával a rendőrség immár teljesen új autóflottával rendelkezik, amelyek nagyon jó szolgálatot tesznek azokon a területeken, ahová eddig nem tudtak eljutni járőreink személyautóval” – mondja Tomas Tuhy, a helyi rendőrség kapitánya és hozzátette, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy helyi gyártású autókkal közlekedhessenek. A rendőrségnél a mai napig a Skoda típusú járművek vannak többségben.


A rendőrök várhatóan az év végéig megkapják a koreai terepjáróikat. „Meg vagyok arról győződve, hogy ezek az autók az év végéig eljutnak a regionális kapitányságok mindegyikéhez. Az első 30 autó már itt is van, amelyek azonnal átkerülnek a regionális egységekhez és a kötelező adminisztráció után máris bevethetőek lesznek” – tette hozzá Tuhy.  


A júliusi értékesítési adatok szerint a Hyundai eközben a második helyen végzett a helyi autógyártó, a Skoda mögött és az év első felében elvégzett vásárlói elégedettség felmérésében olyan márkákat előzött meg, mint a Volkswagen, a BMW, stb.   

Forrás: blesk.czblog.hyundai.comautoroad.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei