Második helyen a Hyundai HB20


A Hyundai Motor kifejezetten a brazil piacra tervezett HB20 kisautója 2012-es bemutatása óta szeptemberben első alkalommal szerezte meg a piac második legkelendőbb autója címet.

Iparági adatok szerint a dél-koreai Hyundai Motor összesen 8 889 darab HB20 modellt értékesített szeptemberben a brazil autópiacon, amellyel csak kicsivel van lemaradva a piacvezető Chevrolet Onix mögött. Mindkét modell a kiskompaktok kategóriájában verseng a brazilok kegyeiért.


A HB20 sikeres piaci szereplésének köszönhetően a Hyundai Motor viszonylag jobban szerepelt a brazil autópiacon, mint riválisai. A vállalat összesen 15 680 új autót értékesített az elmúlt hónapban, ami ugyan 21,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, ám a többi szereplő gyengébb teljesítménye miatt piaci részesedése eközben 1,1 százalékkal 8,2 százalékra tudott emelkedni. A Hyundai márka ezzel Brazíliában az ötödik legnagyobb autómárka.


Az először 2012-ben bemutatott HB20 piaci bevezetése óta Brazília egyik legkeresettebb modellje, amelyből június végéig összesen 470 ezer darabot értékesítettek. A Hyundai Motor számításai szerint az értékesítési darabszám még idén meghaladja az 500 ezer darabot.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei