Különleges kampány a Hyundai tízedik évfordulóján


A Hyundai Motor UK fennállásának tizedik évfordulóját egy különleges eseménnyel ünnepli, amelyben fontos szerep jut a világ első sorozatban készülő üzemanyagcellás autójának is.

A Hyundai Motor UK által szervezett„Hyundai Villamos” nevet viselő kampány a világ első olyan kezdeményezése, amely a London belvárosának több mint kétezer mérföldes (3 200 km) útvonalán keresztül egyesíti az autóvezetést, a fényképezést és a filmezést. A vezetési élményt egy Hyundai ix35 Fuel Cell biztosítja – egy autó, amely csak vízpárát bocsát ki és a világ első kereskedelmi forgalomban elérhető hidrogén üzemanyagcellás modellje – amely 650 ezer utcai fotóból a valaha volt első mozaikképét állítja elő, illetve egy 200,5 másodperces time-lapse videót is készít az utazásról. A Hyundai ugyanis éppen 2005-ben érkezett a szigetországba.


Az üzemanyagcellás autó 50 napos túrát ugyanaz az Ordnance Survey csapata alakította ki, akik annak idején az olimpiai láng útvonalát is meghatározták, de a csapathoz ezúttal a Hyundai Motor UK néhány tagja is csatlakozott. Az út szeptember végén indult és egészen november 19-ig tart majd.  


A Hyundai egy teljesen új szoftvert dolgozott ki azért, hogy megörökítse ezt az utazást. Ez a rendszer kezeli az autó sebességéhez, a megtett úthoz és az utazás szögéhez igazodó kamera exponálásait, hogy biztosítsa a teljes túra eseményeinek rögzítését. A kamera minden 6-7 másodpercben készít fotókat, azaz a nagyjából 650 ezer fénykép mintegy 8 millió MB adatot jelent. A szoftver sorrendbe rakja, összehangolja és egyesíti a képeket, amelyek így egy folyamatos képpé állhatnak össze az utazás végén. A végső 8x2 méteres mozaikkép az esemény végén a londoni városházán kerül majd kiállításra. 


„Lenyűgöző a Hyundai fejlődése, ahogy üzemanyagcellás autóját London utcáira hozta és kíváncsian várom legújabb vállalkozásuk eredményé egy fantasztikus mozaik formájában” – mondta Matthew Percharz, a Környezeti és Energiaügyi alpolgármester. „Ahogyan az Ultra Alacsony Emissziós Zóna bevezetése irányába tekintünk, a hidrogénes autók hatalmas szerepet játszhatnak városunk levegőminőségének javítása és a szénkibocsátás csökkentése érdekében, aminek célja a londoniak egészségvédelme, hogy továbbra is városunk legyen a világ legjobb helye.”  


„Nagyon büszkék vagyunk arra, amit ezen rövidke tíz év alatt az Egyesült Királyságban elértünk” – mondta Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnöke. „Ezalatt az időszak alatt az innováció, formatervezés és technológia által teljes termékkörünk átformálódott – mindez pedig az ix35 Fuel Cellben is megtalálható. Ez a modell jelenleg az egyetlen Angliában kapható üzemanyagcellás autó, amit 2013 óta már Londonban is tesztelünk. A ’Hyundai Villamos’ világelső kihívás egy világelső termék számára, amely a márka elmúlt tíz évének fejlesztési mentalitását hivatott demonstrálni. Nagyon örülök annak, hogy azok az emberek, akik segítettek idáig eljutnunk – a dolgozóink – szintén jelentős szerepet játszanak ebben az utazásban és nagyon kíváncsi vagyok a végkifejletre.” ”


„Már a kihívás kezdetétől nyilvánvaló volt, hogy a részletes digitális feltérképezés és a pontos útvonaltervezés fontos szerepet játszik majd” – mondja Nigel Clifford, az Ordnance Survey vezetője. „Munkatársaink hihetetlen részletességgel térképezik fel Nagy-Britanniát, ahol naponta több, mint 10 ezer változás kerül az adatbázisba. Ez a naprakész, részletes feltérképezés lehetőséget ad számunkra, hogy magabiztosan tervezzük meg és ábrázoljuk a folyamatos útvonalat a főváros sűrű úthálózatában. Ez valójában a legnagyobb kihívást jelentő útvonal-tervezési projekt, amit valaha is készítettünk és örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk a Hyundait és kíváncsian várjuk az eredményt.”


Nicola Adams olimpiai bajnok bokszoló, a Hyundai nagykövete ült elsőként a „Hyundai Villamos” autójába elsőként és Tony Whitehornnal, a Hyundai Motor UK elnökével közösen tették meg az első szakaszt. „Soha nem riaszottak el a kihívások, ez pedig nagyon lenyűgöző alkalom. Nagyon örülök annak, hogy részt vehettem ebben és nagyon élveztem az üzemanyagcellás autót, amit most először vezethettem.”


Az üzemanyagcella ugyanazt a praktikumot, teljesítményt, biztonsági színvonalat és vezetési élményt kínálja, mint egy benzines vagy dízelmotoros jármű – azokkal ellentétben viszont nulla a kipufogóból származó emissziója. Valójában a működés egyetlen mellékterméke a víz. A Hyundai világviszonylatban vezető szerepet tölt be az üzemanyagcellás technológiában, a Hyundai ix35 Fuel Cell pedig egy fontos lépés a fenntartható járművek felé.  

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei