Grafikán a Hyundai új hibridje


Egyre közeledik a Hyundai első kizárólagos hibridmodelljének bemutatása, az autót pedig most egy részletgazdag grafikán is megcsodálhatjuk.

A Hyundai intenzíven dolgozik első dedikált hibridmodelljének végső tesztelésén, amelyről egyes hírek szerint még idén lehullhat minden álca. A Carscoops munkatársai azonban most készítettek egy igen részletes grafikát az új modellről, amely alapján már a bemutató előtt megismerhetjük az autó fontosabb jellemzőit. 

A Hyundai vadonatúj hibridjének aerodinamikus karaktere nagy mértékben hasonlít a Toyota Prius kifutó generációjára, illetve a Honda azóta megszűnt Ínsight modelljére. Ez nem is feltétlenül baj, hiszen az időközben továbblépett Toyota a Miraival megkezdett futurisztikus formairányzata nem feltétlenül tetszik majd mindenkinek, így a Hyundai új modellje könnyen utat találhat magának a célközönséghez.


A hasonló vonalvezetésen túl az új modell formaterve illeszkedik a Hyundai Folyékony Szobrászat legújabb 2.0 irányzatához, így a kidolgozott frontrészen ismerős elemként tűnik fel a jellegzetes krómozott hatszögletű hűtőmaszk, amelyet az Elantrához hasonlatos fényszórók fognak közre, alattuk pedig függőleges légbeömlők és LED nappali menetfények kaptak helyet. Az oldalnézet ugyan nem éppen különleges, ám a tervezők ezzel együtt jól megoldották feladatukat, az ajtók alsó része és az övvonal kiemelkedése dinamikussá teszi az autó küllemét.  

A vadonatúj Priusszal ellentétben a Hyundai ötüléses hibridjének belső tere jóval hagyományosabb elrendezést mutat, a digitális kijelzők helyett hagyományos műszeregység fogadja a vezetőt és utasait. A belső tér elrendezése követi a nagyobb Sonata hibridjét: kerek formák, alumínium betétek, stílusos váltógomb, a sportos hangulatot pedig egy csapott aljú kormánykerék szolgálja. Az autó felszereltsége minden bizonnyal hozza a kor színvonalát, így távolságtartó sebességszabályzó éppúgy megtalálható lesz benne, mint az autonóm vészfékrendszer, vagy éppen a sávtartó asszisztens.    


Miközben a nagyobb Sonata Hybrid egy 2,0 literes benzinmotorra és a hozzá kapcsolódó elektromotorra hagyatkozik, a hibrid várhatóan ugyanazt az 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotort kapja majd, mint ami a modell alapját is adó Elantra modellben is megtalálható. A kiegészítő elektromos meghajtás energiáját egy lítium-polimer akkucsomag támogatja majd, ami konnektoros hibridként akár 60 kilométernél is nagyobb hatótávot biztosíthat. Később egy teljesen elektromos változat megjelenésére is számítani lehet.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei