A Hyundai Genesis a legnépszerűbb a koreai egyetemisták körében


A Hyundai Mobis által elvégzett kutatás szerint az egyetemisták 13,8 százaléka legszívesebben egy Genesis luxuslimuzint, míg első autójukként inkább egy Hyundai Elantrát választanának.

A Hyundai csoporthoz tartozó, alkatrészek előállításával foglalkozó Mobis vállalat nemrég 1 240 koreai egyetemistát kérdezett meg az autómodellek ismertségével kapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy 13,8 százalékos aránnyal a legnépszerűbb típus a Hyundai Genesis luxuslimuzin, amelyet 9,6 százalékos eredménnyel követ a Hyundai Genesis Coupe. Az importmodellek közül 7,5 százalékkal az Audi A7 volt a favorit, amit a Land Rover Evoque 4,6 százalékkal, majd a Volkswagen Beetle 4,2 százalékkal követ.   


A felmérés kitért arra is, milyen autót vásárolnának a fiatalok. Első autóként az egyetemisták olyan kompakt autót preferálnak, amely keveset fogyaszt. A hazai márkák közül 10,5 százalékos eredménnyel a Hyundai Avante (Elantra) toronymagasan vezeti a listát, míg ezt a Kia Ray 6,1 százalékkal, illetve a Kia K5 (Optima) modellje 5,9 százalékkal követi. Az importautók közül a diákok számára szóba jöhet a Volkswagen Golf és a Beetle, amelyekre egyaránt 5,3 százalékuk voksolt, míg harmadik a Mini Cooper 4,6 százalékos eredménnyel.


A válaszadók több mint 70 százaléka kifejezte azt a szándékát, hogy a jövőben feltétlenül környezetbarát autót kívánnak vásárolni. Ezen belül 71,3 százalékuk hibridet venne, 21,7 százalékuk költene elektromos autóra, míg 6,9 százalékuk üzemanyagcellás autót is bevállalna.  

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei