Maximális eredményt ért el a Hyundai Tucson a törésteszten


A vadonatúj Hyundai Tucson Európában is megismételte remek amerikai törésteszt-eredményét, amikor az Euro NCAP legutóbbi tesztsorozatában a modell kiérdemelte a maximális öt csillagot.    

A Hyundai Motor új kompakt hobbiterepjárója, a vadonatúj Tucson maximális ötcsillagos eredményt ért el a független járműbiztonsági szervezet, az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjén. Az eredmény alátámasztja a Hyundai Motor azon törekvéseit, hogy a legújabb technológiákat és biztonsági felszereléseket a teljes járműpalettában elérhetővé tegyék.  


„A vadonatúj Tucsonban a biztonsági technológiák széles köre mutatkozik be, mint például az autonóm vészfékrendszer, amelyet elérhető áron kínálunk. Az Euro NCAP ötcsillagos értékelése új autóink minőségének és biztonsági szintjének újabb bizonyítékát szolgáltatja” – mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke.  


Az Euro NCAP teszteredményei azt mutatják, hogy a vadonatúj Tucson kategóriájának egyik legbiztonságosabb és legjobban felszerelt modelljei közé tartozik. a Hyundai Motor aktív biztonsági technológiák beépítésével az autó lenyűgöző eredményt érhetett el.


Miközben az Euro NCAP értékelése során csak a sávtartó asszisztens és a sebességkorlátozó táblákra figyelmeztető rendszert vették figyelembe, a vadonatúj Tucsont egy sor további biztonságtechnikai eszközzel is felszerelték, amelyek segítik a vezető elkerülni, vagy legalább a minimálisra csökkenteni egy esetleges ütközés következményeit. Közöttük van az autonóm vészfékrendszer, amely figyelmezteti a vezetőt a váratlan veszélyhelyzetről és magától fékez, ha szükséges. A holttérfigyelő rendszer, a hátsó keresztforgalmat figyelő rendszer, a járműstabilitási rendszer teljessé teszi a modell aktív biztonsági ellátmányát.   

A fokozott gyalogosvédelem miatt a vadonatúj Tucsont alapfelszereltségként aktív motorháztetővel is ellátták, amely egy gyalogos becsapódáskor megemeli a motorházfedelet azért, hogy ezzel csökkentse a becsapódás erejét. Az új karosszériastruktúrában 30 százalékkal több nagyszilárdságú acél került beépítésre, amellyel nőtt az autó torziós merevsége és egy ütközés során javult annak ellenállása. Továbbá új karosszéria kapcsolódási pontokkal javult az ütközési energiák eloszlása, ami az Euro NCAP kiváló eredményének további központi tényezője.  


A vadonatúj Tucson már Európa-szerte kapható. Merész formaterve lenyűgöző technológiával, kényelemmel és biztonsággal párosul. A modell a Hyundai Motor hobbiterepjáróinak eddigi sikereire épít, amelyekből eddig több mint 1,2 millió példány talált gazdára Európában.   

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei