Késésben a Hyundai kisterepjárója


A Hyundai Motor Europe formatervezési vezetője megerősítette, hogy dolgoznak a márka kis crossoverén, amely azonban már így is sokat késik.

A Hyundai európai modelljeinek formáiért felelős tervezője, Thomas Bürkle nemrég megerősítette, a vállalat valóban dolgozik egy új, globális kisterepjáró megalkotásán és azt is elismerte, hogy a Hyundainak már jóval korábban be kellett volna mutatnia egy ilyen modellt. Bürkle arról is beszélt, hogy az indiai Creta és a kínai ix25 változatokat kifejezetten ezekre a fejlődő piacokra készítették. „A Creta elsősorban Kína és más hasonló piacokra való – csak meghatározott piacokra készítettük.”  

Bürkle azt is elárulta, már készül az a kompakt kisterepjáró, amit a fejlett piacokon árusítanak majd. „Úgy vélem, volt egy kis bizonytalanság, de ez nem azt jelenti, hogy nem fog megjelenni. Azt hiszem, most van esélyünk egy valóban jó autót létrehozni.” Bürkle azt is elmondta, a Hyundai túl lassan reagált a piaci változásokra és a kisterepjárók iránti igényre. „Ezzel az autóval késésben vagyunk, már korábban meg kellett volna csinálnunk” – ismerte be.


A Creta és az ix25 ugyanarra a padlólemezre épül, mint az új i20, miközben a kissé nagyobb ix35 modellt egy jóval nagyobb Tucson váltotta fel. „Intenzíven dolgozunk a kompakt terepjárón” – mondta Bürkle, de azt nem árulta el, milyen platformra épül az új modell, vagy mikor várható az érkezése. Azt viszont elárulta, a márka a világ egyik leggyorsabban fejlődő autó szegmensébe történő belépésének késlekedése a Hyundai jelenleg is igen széles termékpalettája miatt történhetett.

„Az igazság az, hogy a Hyundainak már így is nagyon széles portfóliója van. Még több típus kihívások elé állíthatja a márka kereskedőit… és kihívás az egész szervezetnek is. Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert egy ponton túl már egyszerűen nem nyereséges a dolog. A fejlesztés költségei hatalmasak” – állapította meg Bürkle.

Forrás: http://motoring.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei