Helyet cserélnek a Hyundai Motorsport versenyzői


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy az idény utolsó versenyén, a Walesi-ralin Thierry Neuville helyére Hayden Paddon kerül, a belga versenyző pedig a Hyundai Mobis WRT csapatát segíti majd.   

A Hyundai Motorsport részlege a versenyzőkel közös megbeszélés során úgy döntöttek, hogy az idei versenynaptár utolsó, novemberben megrendezésre kerülő fordulójában Thierry Neuville a Hyundai Mobis World Rally Team csapatát erősíti. A döntésre azért került sor, hogy a fiatal belga pilóta még a 2016-os versenyszezon előtt visszanyerhesse magabiztosságát, de egyúttal támogatni tudja a csapatot abban, hogy biztosan megszerezzék a gyártói világbajnokság második helyét.


A Hyundai Motorsport négy autóval indul a nagy-britanniai Walesi-ralin, ahol a 7-es rajtszámú autót Dani Sordo, a 8-as rajtszámú autót Hayden Paddon vezeti majd, akik így együtt a Hyundai Shell World Rally Team csapatát képviselik, míg a 20-as autóval Neuville a 10-es számú i20 WRC-ben versengő Kevin Abbring csapattársa lesz a Hyundai Mobis csapatában.     


Hyundai Motorsport egyúttal kifejezte teljes bizalmát Neuville felé, aki már biztosan a csapat vezető pilótája lesz 2016-ban is és egyben mindenki reméli, hogy ez a döntés segíti a belga pilótát abban, hogy a világbajnoksági nyomás nélkül visszaszerezze magabiztosságát és az i20 WRC-vel már bizonyított képességeit.   


„A döntést a csapattal közös, nagyon hatékony megbeszélésen hoztuk meg, amelyen a szezon utolsó fordulója előtt mindkét fél nyíltan megvitathatta gondolatait és 2016-os terveit” – nyilatkozta Neuville a megbeszélés után. „Számomra azzal, hogy a Walesi-ralin a 20-as autóban ülhetek, felszabadít a világbajnokság nyomása alól és lehetőséget ad arra, hogy kizárólag saját magamra koncentrálhassak. Ez nagyon fontos lesz, hiszen 2016-ra készülve szeretném visszaszereznie önbizalmamat. A következő szezon nagyon fontos lesz mindenki számára, így ez a megközelítés lehetőséget ad arra, hogy újra lendületbe kerüljek és tökéletes formában kezdjem meg a téli időszakot. Ezt követően pedig nagyobb ambíciókkal és egy új generációs i20 WRC-vel vághatunk neki a 2016-os idénynek és folytathatjuk a csapat előrejutását. Számomra és a csapatnak is ez a helyes döntés, ami a legjobb bizonyítéka a pozitív együttműködésünknek, hiszen ezt nyugodt hangnemben és együttesen hoztuk meg.”


„Nem könnyen, de a Thierryvel és Nicolasszal folytatott hosszú és nyílt beszélgetés után hoztuk meg ezt a döntést” – mondta Alain Penasse, a csapat igazgatója. „Először is olyan keményen kell küzdenünk a 2015-ös szezon fennmaradó futamain, amilyen keményen csak tudunk ahhoz, hogy biztosítsuk második helyünket a világbajnokságban. Életbevágóan fontos, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyit csak tudunk és az összes lehetőség kihasználására a versenyzők formája kulcsfontosságú hatással van. A Thierryvel folytatott beszélgetés során úgy éreztük, találnunk kell módot arra, hogy visszanyerje önbizalmát és azzal, hogy felszabadítjuk a világbajnokság nyomása alól, segíthetünk neki abban, hogy a 2016-os idény előtt visszakerüljön a nyeregbe. A csapatban mindenki százszázalékosan Thierry mögött áll és úgy érezzük, a Walesi-ralira készülve ez a helyes döntés. Már a múltban is volt hasonló helycsere, ami jól sikerült és azt reméljük, ismét előnyös lehet mind a csapat, mind pedig Thierry számára.”  

A soron következő Spanyol-ralin azonban továbbra is Neuville vezeti a 7-es rajtszámú Hyundai i20 WRC-t, míg mellette Sordo a 8-as, Paddon pedig a 20-as számú autóval áll majd rajthoz. 

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei