Többet mutatott magából az új Hyundai i30


Az új Hyundai i30 fejlesztése a végéhez közeledik, a korábbiaknál kevésbé álcázott prototípusokat legutóbb az Alpok emelkedőin fogták vallatóra.

A Hyundai mérnökei és fejlesztői már javában dolgoznak az alsó-középkategóriás i30 modell harmadik generációján nem is olyan régen mutattak meg először a vállalat rüsselsheimi fejlesztőközpontjának közelében. Az akkori kémfotókon látható autót azonban elől-hátul vastag álcázás takarta, így igazán csak a méretarányok adtak támpontot az autó hovatartozását illetően.
  

Az Alpok kemény emelkedőin készített legfrissebb felvételeken azonban már egy kicsit többet is lehet látni az autóból, amelynek elejéről lekerült a vastag takaróelem. Ennek alapján megállapítható, hogy az új változat lényegesen különbözik majd közvetlen elődjétől. Teljesen újratervezték az i30 első kiképzését, újak a most bemutatott Elantrához hasonló formájú fényszórók, amelyek között a vízszintes pálcák nélküli hűtőrácson szabadon áramlik a levegő és ehhez mérten újak az első lökhárítók is.


Az új generációs i30 hátul megtartotta vastag takaróját, így arról továbbra sem lehet tudni semmi újat. Annyi látszik csak, hogy a lámpákat a jelenlegieknél mintha nagyobb méretűek váltanák fel.


Tekintettel arra, hogy az autókat a magaslati, ritka levegőn éppen terheléses vizsgálatoknak vetették alá, ezért elképzelhető az is, hogy a jobb légáramlatok miatt kerültek le a takarók és ezért kellett más típusú álcázásról gondoskodniuk.  


Motorok tekintetében egyelőre semmilyen konkrét információ nincs, a Hyundai i30 következő generációja azonban biztosan széles benzines és dízelmotor választékkal lesz elérhető. A takarékos és erős 1,4-es és 1,6-os dízelmotorok mellett a mostaninál nagyobb arányban lesznek a turbós benzines motorok, így itt is megjelenhet az i20-ban már bemutatott 1,0 literes, valamint az 1,2-es és esetleg 1,4-es T-GDI motorok is, ahogyan a GT változat is megkapja az 1,6-os T-GDI motort is. A hatfokozatú kézi sebességváltók mellett az utódban is rendelhető lesz a hétfokozatú DCT automata is.

Forrás: worldcarfans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei