Prága rendőrsége új Hyundai modelleket vásárolt


Prága városának rendőrségi flottája új járművekkel gazdagodik az elkövetkező hónapokban, amelyek nagy részét a Hyundai szállítja.

Eduard Šuster, Prága város rendőrkapitányságának vezetője és Byuong Kwon Sir, a Hyundai Motor Czech elnöke nemrég aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében még idén 68 darab új autóval bővül a autóflottája. Az új járműparkba a Hyundai Motor Czech 40 darab Hyundai i30 wagon típusú járművet szállít, amelyek mellett egy helyi Volkswagen márkakereskedés 18 Volkswagen Transporter is a szerződés részét képezi. A két vállalat egy nyilvános pályázat nyertesei, amelyet már korábban írt ki a városi rendőrség.


A megállapodás értelmében a Hyundai cseh vállalata 40 darab i30 wagon modellt bocsát a rendőrség rendelkezésére. Az autókat 135 lóerős 1,6 literes közvetlen befecskendezéses (GDI) benzinmotorral és hétfokozatú, duplakuplungos (DCT) automata sebességváltóval szerelik fel. A csehországi Morva-Szilézia régióban található Nosovicében készülő autókat sürgősségi akciókban vetik majd be.    

„Nagyon örülök annak, hogy a Cseh Rendőrségnek szállított 150 darab ix35 után Prága rendőrsége is a mi kiváló minőségű és biztonságos autóink közül választott.” – mondta Byuong Kwon Sir. „Hiszem, hogy az autók hasznos szolgálatot tesznek majd Prága rendőreinek nagyra becsült munkájában.”


 „Az új autók legkésőbb a jövő év elejétől utcai szolgálatba állnak. Meggyőződésem, hogy a választott járműveket nemcsak az azokat használó rendőrök fogják pozitívan értékelni, hanem a prágai polgárok és az idelátogató turisták is” – tette hozzá Eduard Šuster.
  
A járműveket a városi kapitányság képviselői az év végéig veszik át. Előtte azonban felszerelik a szükséges kiegészítőket, így fényhidak, figyelmeztető fények és szirénák mellett teljes megfigyelőrendszert is kapnak az autók, amelyek első és hátsó kamerái folyamatosan működnek és szükség esetén bizonyítékként is szolgálnak majd a vitás esetekben. Emellett az i30-asok persze megkapják a városi rendőrség jellegzetes matricáit is.


A rendőrség által 2016 elején már bevetésre készen álló autók összértéke eléri a 21,8 millió cseh koronát (kb. 250 mFt), az i30 wagonok átlagos bekerülési értéke darabonként mintegy 245 ezer korona (kb. 2,9 mFt). Az árakat forgalmi adó nélkül adták meg.  

A Hyundai ezen szerződése is tovább erősíti a vállalat azon szándékát, amellyel egyre nagyobb szerepet kíván betölteni nemcsak a magánvásárlók, de a cseh állami és vállalat járműflották között is.

Forrás: auto.czautorevue.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei