Lerobbant az új Hyundai Equus a Nürburgringen


Úgy látszik, a Nürburgring kemény kihívás elé állította a Hyundai vadonatúj luxusautóját, amely csak segítséggel volt képes visszajutni a tesztbázisra.

Ahogyan már arról többször volt szó, a Hyundai mérnökei keményen dolgoznak a márka zászlóshajójának legújabb generációján, amely akár a Mercedes-Benz S-osztályának is méltó ellenfélévé válhat. Az új típus tesztpéldányai már lassan egy éve róják útjukat a világ legkülönbözőbb pontjain azért, hogy a végtermék, azaz a szériagyártmány a legtökéletesebb lehessen.  


Egy ilyen próba során homokszem került a gépezetbe, az új modell egy tesztpéldánya ugyanis a világ egyik legkeményebb versenypályájaként ismert Nürburgringen adta meg magát és kényszerült a tréleres segítségre. Ez azonban nem baj, sőt, ahogy a fentiekből kiderül, éppen ez az ilyen jellegű próbák célja, vagyis, hogy szélsőséges körülmények között vizsgálva bukkanjanak olyan tervezési hibákra, amelyekkel később a tulajdonosok már nem találkoznak.


A fotósok az ADAC segélyszolgálat teherautóján leginkább hátulnézetben kapták el az autót, amelyen nincsenek külső sérülésre utaló nyomok, nincs tűz, vagy bármi, amiből következtetni lehetne a hiba okára, így az lehet elektronikai, vagy motorikus gond, vagy akár a szervokormány hibája is. A Hyundai mérnökei azonban láthatóan nem igazán örültek annak, hogy a tesztautót ilyen körülmények között fotózzák le.


Az új Equus formavilágát a Hyundai Folyékony Szobrászatának legújabb irányzata határozza majd meg, amelynek néhány elemében akár a nyáron bemutatott Vision G tanulmány is felismerhető lesz majd. Az új luxusautó alapvetően a jelenleg kapható Genesis platformjára épül, így motorkínálata is hasonló lesz majd. A hírek szerint egy 5,0 literes V8-as benzinessel kezdik meg a forgalmazást, amelyhez később egy 3,3 literes biturbó motor is csatlakozhat.


A Genesisben bemutatott saját fejlesztésű HTRAC összkerékhajtási rendszer mellett az új Equus legnagyobb újdonsága a tízfokozatú automatikus váltómű megjelenése lesz majd. A Hyundai egyik képviselőjének korábbi nyilatkozata szerint Koreában még az idén bemutatják a márka új zászlóshajóját, amely jövőre érkezik meg fontosabb piacaira, így Amerikába is.

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei