Jól vizsgázott az új Hyundai Tucson a törésteszten


Az amerikai IIHS idei töréstesztjén kiválóra értékelte a Hyundai Tucson legújabb változatát, a Sonata viszont nem tudott javítani korábbi eredményein.

A Hyundai 2016-os modellévű Tucson és Sonata modelljei megkapták a legmagasabb, Top Safety Pick + minősítését a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS) legfrissebb töréstesztjén. Habár a Sonata a fejlesztések ellenére sem tudott javítani a kis átfedéses ütközési eredményein, a Tucson ebben a kategóriában a korábbi generáció „Rossz” minősítését „Jó”-ra javította.    


A teljesen új generációval bemutatkozó Tucson a hivatal öt tesztkategóriájának mindegyikében a legjobb értékelést kapta. A kis átfedéses ütközési tesztnél a bábu feje jól ellenőrzötten mozgott, az IIHS értékelésében pedig kiemelte, hogy egy valós ütközés esetén jelentősebb sérülés nélkül szállhat ki az autóból a vezető és utasa. A Tucson frontális ütközésvédelme pedig „Kiváló” értékelést érdemel abban az esetben, ha a modellt felszerelték olyan opcionális biztonsági kiegészítőkkel, mint pl. az autonóm vészfékrendszer.


Habár a Hyundai a 2015-ös változathoz képest jelentős mértékben változtatott a 2016-os Sonata szerkezetén, a kis átfedéses ütközési teszt során pontszám nem volt elég arra, hogy a korábbi „Elfogadható” értékelést az IIHS megváltoztassa. Úgy látszik tehát, hogy a Hyundai sikertelenül próbált javítani a Sonata hibáin. Ennek ellenére a modell az összes többi teszt során a legnagyobb pontszámokat érdemelte ki, a frontális ütközésvédelmet így „Kiváló”-ra minősítették.    


„A 2016-os modellévre átdolgozott Hyundai Tucson maximális eredményt ért el a kis átfedéses frontális ütköztetési vizsgálaton, míg a Sonata megőrizte eddigi 'elfogadható' minősítését.” – mondta David Zuby, az IIHS vezető kutatója. „Mindkét gépkocsihoz rendelhető frontális ütközést megelőző rendszer, amely az IIHS autonóm féktesztjén kiemelkedő minősítést szerzett. Ez alapvető követelmény ahhoz, hogy egy típus elnyerhesse a 'Legbiztonságosabb autó +' minősítést.”


„A Hyundai számára mindennél fontosabb az utasok biztonsága, legyen szó modellkínálatunk bármelyik tagjáról.” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America vállalati és terméktervezési ügyekért felelős alelnöke. „Olyan technológiák kifejlesztésére törekszünk, amelyek segítségével teljesen elkerülhetők a balesetek. Ilyenek a frontális ütközésre és sávelhagyásra figyelmeztető funkciók, vagy a vészfékrásegítő rendszer. Rendkívüli örömünkre szolgált ez az elismerés, mely igazolja, hogy a Tucson és a Sonata magas szintű védelmet biztosít, amennyiben az ütközés mégis bekövetkezik.”


A fentiek ellenére elképzelhető, hogy a Sonata jövőre már nem kaphatja meg ugyanezt a Top Safety Pick+ elismerést, de talán még az eggyel alacsonyabb Top Safety Pick minősítést sem. jövő évtől ugyanis minden járműnek „Jó” értékelést kell szereznie a kis átfedéses ütközés terén ahhoz, hogy az adott modell a legjobbak közé kerülhessen.


Forrás: motortrend.comhyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei