A Hyundai önállóan gyártja a hidrogénautó összes elemét


A Hyundai Motor bejelentette, hogy fejlesztőinek immár sikerült a Tucson Fuel Cell modell gyártásához szükséges elemet önállóan előállítani.   

Dél-Korea legnagyobb autógyártója hivatalos közleményben jelentette be, hogy kifejlesztette azt a saját technológiát, amellyel az elektromos akkumulátorhoz szükséges membrán elektródákat (MEA) készíthet, ezzel pedig a vállalat üzemanyagcellás autóihoz szükséges összes alkatrészt vállalaton belül képes előállítani. A membrán elektróda az üzemanyagcellás technológia egyik alapvető alkatrésze, amely fontosságában egy belsőégésű motor hengeréhez hasonló. Eddig a Hyundai ezeket az alkatrészeket külföldi beszállítóktól vásárolta.  


A Hyundai Motor tájékoztatása szerint a Hyundai Környezetbarát Járműfejlesztési Központja egy évtizedes kutatómunka eredményeként sikeresen lokalizálta a membrán elektróda technológiáját, beleértve a termelés formáját és annak menetét is. egy ilyen membrán elektróda ára csaknem 14 ezer dollár volt eddig, ám a helyi gyártással az üzemanyagcellás járművek gyártási költsége csaknem kétezer dollárral lesz kevesebb.

A vállalat szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Hyundai üzemanyagcellás modelljének ára nem fog annak ellenére hirtelen zuhanni, hogy mostantól az összes alkatrészt Koreában készíthetik. Ez azért lehetséges, mert a Hyundai jelenleg 72 ezer dollárért adja a Tucson Fuel Cell modellt, holott annak bekerülés ára ennél jóval magasabb, eléri a 85 ezer dollárt.   


Ennek ellenére hosszabb távon az üzemanyagcellás járművek vételára a tömegtermelés felfutásával együtt fokozatosan csökkenhet. A Tucson Fuel Cell gyártásának 2013-as beindulásakor a modell bekerülési ára még 127 ezer dollár körül mozgott, ami ma már 85 ezerre csökkent, főként az alkotóelemek gyártási technológiájának lokalizációjával.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei