Kínában tesztelik a Hyundai Elantra új változatát


A világpremiert követően várhatóan jövőre Kínában is bemutatják a Hyundai Elantra legújabb nemzedékét, amelynek tesztelését már meg is kezdték.

A Hyundai szeptemberben rántotta le a leplet a helyi piacon Avante, míg a világpiacon Elantra néven ismert kompakt limuzinjának legújabb nemzedékéről. A Koreában már kapható típusból még idén 50 ezer darabot szeretnének a helyi, míg a világ többi részén 110 ezer darabot a világpiacon értékesíteni.


A Hyundai tervei szerint jövőre 590 ezer darab Elantra kerülhet a világ különböző piacaira, amelybe minden bizonnyal bele fog számítani a Kínában értékesített mennyiség is. A világ legnagyobb autópiacán már ma is kapható a koreai gyártó legsikeresebb limuzinjának különböző generációi, a Yuedong és a Langdong mellett jövőre megkezdődik a hatodik generáció sorozatgyártása is.  


A kínai Beijing-Hyundai Motor üzemében is készülő Elantra szerkezete 53 százalék nagy szilárdságú acélt tartalmaz, formaterve pedig 0,27 cd értékével a Hyundai szerint a kategória legáramvonalasabb modellje. Belül teljesen új a műszerfal, amely 6,9 százalékkal a vezető felé fordul. Az autó felszereltségéhez olyan tételek is tartoznak, mint a Harman audiorendszer, memóriás vezetőülés, automatikus csomagtér-nyitás, távfényasszisztens, autonóm vészfékrendszer, vagy éppen a holttérfigyelő.  


A Hyundai Koreában háromféle motorral kínálja az Elantra új változatát, ezekből várhatóan az 1,6-os benzines kivitel kerül a kínai modellekbe, illetve elképzelhető, hogy a jövőben ezen motor turbós T-GDI változatát is bevezetik a piacra.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei