Negyedével csökkentek a Hyundai eladásai Kínában


A Hyundai csoport összesített értékesítési eredményei a kínai gazdaság lassulása és a fokozott versenyhelyzet következtében a harmadik negyedévben csaknem negyedével esett vissza.

A Hyundai Motor és a Kia Motors autóipari vállalatokat birtokló Hyundai csoport közzétette harmadik negyedévi eladási adatait, amely szerint a vállalatcsoport kínai eredményei 23,1 százalékkal maradnak el 2014. harmadik negyedévének eredményeitől. Ennek okát az elemzők a kínai gazdaság lassulása mellett az autógyártók egymásra licitáló versenyében látják.  

Az iparági adatok szerint a két koreai autógyártó összesen 313 975 darab autót tudott értékesíteni az idei év júliusa és szeptembere között Kínában, tavaly ilyenkor viszont még 408 473 autó talált gazdára ugyanitt. A Hyundai Motor 214 414 darabot értékesített, ami 17,4 százalékos csökkenést jelent, míg a Kia Motors 99 561 darabos eredménye 33,2 százalékos csökkenésnek felel meg.  


A harmadik negyedévben még a korábbiaknál is jobban zuhantak a csoport eladásai, a második negyedévben ugyanis a Hyundainál „csak” 14,3, a Kiánál pedig 7,9 százalékos csökkenést regisztráltak.

A két autógyártó már hónapok óta küzd a kínai autópiacon, ahol a helyi és külföldi autógyártók is hatalmas árengedményekkel és agresszív promóciós kampányokkal próbálják magukhoz csábítani a vásárlókat. A Hyundai azóta, amióta júliusban 32,4 százalékos csökkenést szenvedett el, a fontosabb modellekre adott árengedményeknek köszönhetően folyamatosan tudja lassítani a zuhanás ütemét, így szeptemberre sikerült 5,4 százalékra enyhíteni a csökkenés mértékét.

A Hyundai Motor az év első kilenc hónapjában a tavalyinál 10,8 százalékkal kevesebb, 724 643 darab autót értékesített Kínában, míg a Kia 402 718 autóval 12,4 százalékkal kisebb eredményt ért el. Így a teljes Hyundai csoport idén eddig 1 127 371 autót értékesített Kínában, ami összesítve 11,4 százalékkal marad el a tavalyi háromnegyed éves eredménytől.   

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei