A Hyundai Creta India legnépszerűbb hobbiterepjárója


A Hyundai vadonatúj kisterepjárója bemutatása óta, azaz immár harmadik hónapja uralja az indiai hobbiterepjárók piacát.

A Hyundai Motor, Dél-Korea legnagyobb autógyártója bejelentette, hogy a Creta kisterepjárója szeptemberben is megőrizte vezető pozícióját India SUV piacán, ahol már harmadik hónapja az eladási listák élén áll. A kifejezetten a fejlődő piacok, így pl. India számára kifejlesztett kisméretű szabadidő-autóból szeptemberben összesen 7 256 darabot értékesíttettek.

Szeptemberben már a harmadik hónapja a Creta modell vezeti az indiai hobbiterepjárók eladási ranglistáját. A júliusban piacra dobott modellből még abban a hónapban sikerült 6 783 darabot, augusztusban pedig 7 347 darabot értékesíteni, így az autóból eddig összesen 23 117 példányt értékesítettek Indiában.


A Hyundai összesen mintegy százezer darabot szeretne évente értékesíteni a Cretából Indiában, amely mellett az autó hamarosan más piacokon, köztük a Közel-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában is megjelenik majd a gyártó kínálatában.   

A Creta iránti hatalmas érdeklődés hatására a Hyundai Motor szeptemberben megdöntötte értékesítési rekordját, amikor a tavaly szeptemberihez képest 21,3 százalékkal több, összesen 42 505 autót sikerült értékesítenie Indiában.   


"Ezzel a 42 ezernél is több új autóval az elmúlt 17 év legsikeresebb hónapját ünnepelhetjük meg, amit prémium modellkínálatunknak - többek között a Creta, Elite i20, i20 Active, és Grand i10 - köszönhetünk" - mondta Rakesh Srivastava, a HMIL értékesítési és marketingvezetője. 

A Hyundai összesen tíz modellt kínál jelenleg Indiában: i10, Grand i10, Xcent, Elite i20, i20 Active, Verna, Creta, Elantra és Santa Fe. Ezen modelleket 425 kereskedésben árusítják Indiában, míg a szervizállomások száma meghaladja az 1 100 darabot. A HMIL India mellett nagyjából 85 országba exportálja termékeit, köztük Közel-Keletre, Latin-Amerikába, Ausztráliába és Ázsia-Óceánia országaiba. 

Forrás: koreaobserver.comzigwheels.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei