Alig csökkent a Hyundai orosz üzemének termelése


A Hyundai Motor Manufacturing Russia nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves eredményeit, az üzemben idén eddig mindössze 4,6 százalékkal kevesebb, 164 ezer autó készült.

A HMMR szentpétervári üzemében a harmadik negyedév során 54 620Hyundai Solaris és Kia Rio modell készült el, amelyekkel együtt a január és szeptember közötti háromnegyed évben összesen 164 820 autó gördült le a futószalagokról. Ez mindössze 4,6 százalékkal kevesebb, mint a tavaly elért eredmény.  

Az orosz autópiac bonyolult és nehéz helyzete ellenére a Hyundai helyi üzeme továbbra is a hét öt napján három műszakban megállás nélkül termel. A gyár összesen 2 200 dolgozója így naponta mintegy 930 új autót szerel össze.  


Az idei évben a Hyundai Motor összesen 228 ezer új autót tervez gyártani Szentpéterváron, ahol a gyártás hatékonysága és a termékek magas minőségi szintje miatt rendkívül versenyképes autók készülnek, amelyek nagyon népszerűek a vásárlók körében. A Hyundai Solarisból, Oroszország legkedveltebb külföldi típusából augusztusban kelt el az 500 ezredik példány, a gyárban pedig ugyanebben a hónapban kezdték meg a termelést olyan exportpiacok számára, mint Egyiptom, vagy Libanon.

A Hyundai orosz eladásainak több mint felét a szentpétervári gyár termelése adja. Jelenleg a Lada mögött a koreai vállalat a második legnagyobb autógyártó Oroszországban. Az orosz márka hamarosan piacra dobja a vadonatúj Vesta limuzinját, valamint az arra épülő XRay kisterepjárót,


A Hyundai viszont az elkövetkező egy évben 100 millió dollárt költ orosz üzemének modernizációjára és 2016-tól egy vadonatúj kisterepjáróval, az Indiában rendkívül népszerű Creta kisterepjáró gyártásának beindításával veszi fel a harcot a hazai gyártóval.

Forrás: hyundai.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei