Még kisebb terepjárón dolgozik a Hyundai


A Hyundai kisterepjárójának sikeres bevezetése arra ösztönzi a vállalatot, hogy lefelé bővítse SUV kínálatát Indiában.

A Hyundai vadonatúj kisterepjárója, a Creta iránt megjelenése óta hatalmas az érdeklődés, a vállalatnak nemrég növelnie kellett a gyártósorok kapacitását annak érdekében, hogy csökkenteni tudják a nem ritkán fél évnél is hosszabbra nyúló várakozási listát.

A sikeres fogadtatás alapján a Hyundai koreai és indiai mérnökei már dolgoznak egy, a Cretánál is kisebb terepjáró modellen. A négy méternél is rövidebb crossover már közvetlen konkurense lehet a Ford EcoSport, a Mahindra TUV300, vagy éppen a Maruti Suzuki készülő YBA kompakt terepesének.  


A vállalat várhatóan ugyanarra a padlólemezre készíti el a 4 méternél rövidebb terepjáróját, amelyre a Grand i10, illetve annak limuzin változata, a Hyundai Xcent is épül. Sőt, ugyanerre az alapra épül majd a Hyundai indiai kisegyterű modellje is, amelyet a tervek szerint 2016-ban mutatnak majd be. Az új miniterepjáró a korábbiakhoz hasonlóan elsődlegesen az indiai piac számára készül, de a termelés felfutásával később más piacokra is eljuthat majd, viszont a biztonsági követelmények miatt Európa ebből valószínűleg kimarad.   

Az apró terepes 4 méternél rövidebb hossza miatt adókedvezményekben részesülhet, amely segítheti a Hyundai Indiát abban, hogy megfelelően tudja beárazni modelljét. Az új kisterepjáró minden bizonnyal az i10 1,2-es benzinmotorját kapja majd, dízelmotorból pedig az 1,4-es CRDi jöhetne szóba, amelyekhez öt- vagy hatfokozatú kézi sebességváltó párosulhat.

Forrás: oncars.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei