Tavasszal érkezik a Hyundai elektromos autója


A Hyundai Motor első kifejezetten elektromos modelljét a jövő év elején, egy szakmai kiállításon kívánja bemutatni.

Iparági források szerint a Hyundai Motor eredetileg még idén év végén be kívánta mutatni az AE gyári kódnéven fejlesztett elektromos autóját, ezt azonban később jövő márciusra halasztották el, hogy az autó bemutatását egy elektromos járművek részére rendezett kiállításra időzítsék. A március 6-án megnyitó, már második alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Elektromos Jármű Expót a Dél-Koreához tartozó Jeju sziget déli részén tartják.

A Hyundai Motor képviselője elmondta, az AE modell hibridváltozatát már a jövő év elején be kívánják mutatni, ám a kizárólag elektromos meghajtással rendelkező autót először ezen a márciusi rendezvényen láthatja a nagyközönség.  



Az új modell az első olyan jármű lesz a Hyundai Motor kínálatában, amelyet már az első pillanattól kifejezetten elektromos autóként terveztek meg. A vállalat korábban már meglévő, belsőégésű motorral szerelt modellek, pl. a Sonata és Grandeur hibridváltozataival rendelkezett.

A Hyundai Motor jelentős erőforrásokkal fejleszti első elektromos és hibridmodelljeit, amellyel versenyre kelhet a piacvezető Toyota Priuszal is. a piaci elemzők arra számítanak, az AE hibridváltozata jobb hatásfokkal és elérhetőbb árszinttel rendelkezik majd, mint japán riválisa.


A hírek szerint a kínai BYD autómárka egy olyan elektromos modellt kíván bemutatni ugyanezen az autószalonon, amelynek hatótávja egyetlen töltéssel is meghaladhatja a 400 kilométert.   

Forrás: yonhapnews.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei