Tízmillió Hyundai kelt el Amerikában


A Hyundai Motor monumentális mérföldkőhöz ért az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a márka nemrég eladta tízmilliomodik új autóját.

A Hyundai Motor nem is olyan régen, 1986-ban egyetlen típussal érkezett a hatalmas Egyesült Államok piacára, így a tízmilliós eladási darabszámot átlépve a márka ezzel is bizonyította a Hyundai Motor folyamatosan fejlődő és szélesedő modellpalettájának sikerességét.    

„Az Egyesült Államok már közel három évtizede a vállalat egyik kulcsfontosságú piacának számít, ez a mérföldkő pedig hosszú évek egyre gyorsuló növekedésének és a termékkínálat stratégiai bevezetése után jöhetett létre” – mondta Derrick Hatami, a Hyundai Motor America amerikai értékesítési alelnöke. „Ez a pillanat a Hyundai modellek formatervének, a minőségüknek és értéküknek állít most emléket. Az amerikai autópiac továbbra is bővül, ahol 2015-ben 17 millió új autó kerül értékesítésre. A Hyundai Motor remekül pozícionált a további növekedéshez ezen a piacon olyan modelleket kínálva, amelyek megfelelnek a vásárlók igényeinek.”   


A Hyundai Motor kiskategóriás Excel modelljével 1986-ban mutatkozott be az Egyesült Államok piacán és habár nagyon kevés figyelmet kapott a márka és annak termékei, az ügyfelek reakciója nem maradt el. A Hyundai már az induláskor 168 882 Excel modellt tudott értékesíteni úgy, hogy a forgalmazás megkezdése utáni hetedik hónapban már a százezredik autót adták át. Ez hozzásegítette a vállalatot ahhoz, hogy egy frissen alakult importcég első eladási évében új iparági rekordot állítsanak fel.

A Hyundai közel harminc éves fennállása során összesen öt olyan típus volt, amelyből igazán jelentős mennyiséget tudtak értékesíteni az Egyesült Államokban. A legnépszerűbb modell a Sonata volt, amelyből összesen 2 498 203 darab kelt el, ezt követi az Elantra 2 484 788 példánnyal. A Santa Fe, illetve Santa Fe Sport terepjáró különösen népszerűvé vált a terepjárókat kedvelő piacon, ahol összesen 1 244 934 darab talált gazdára eddig. A rangsor negyedik helyén a Hyundai első kisautója, az Excel áll, amelyből összesen 1 146 962 darab fogyott, míg az ötödik a most is népszerű Accent típus, ebből 1 103 337 darabot vásároltak Amerikában eddig.   


A Hyundai Motor az elmúlt hét esztendő során évről évre folyamatosan növelte eladási darabszámait, így Amerikai egyik leggyorsabban növekvő vállalatává vált, köszönhetően széles modellválasztékának, amelyben megtalálható az Accent, az Azera, az Elantra, az Equus, a Genesis, a Genesis Coupe, a Santa Fe, a Santa Fe Sport, a Sonata, a Sonata Hybrid, a Sonata PHEV, a Tucson és a Veloster. Ez a sokszínű termékkör magában foglalja a minőség, biztonság, teljesítmény és luxus új szintjét, miközben megőrzi a Hyundai Motorra jellemző értéket.

A Hyundai Motor tíz éve bővítette ki tevékenységét, amelynek során a Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) 2005-ben megkezdte a gyártó típusainak összeszerelését az Egyesült Államokban. A HMMA a mai napig összesen 2 660 314 új autót szerelt össze, köztük a márka két legjobban fogyó modelljét: a Sonata teszi ki a HMMA termelésének 64 százalékát, míg az Elantra a termelés 23 százalékát foglalja le.


„A tízmilliós darabszám átlépése különleges mérföldkő, amely tökéletesen bemutatja, hogy a Hyundai Motor az amerikai ipar részévé vált” – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „Alabamai üzemünk közel háromezer alabamai lakosnak ad munkát és körülbelül 4 milliárd dollárral járul hozzá az állam gazdaságához. Ráadásul a Hyundai Motor által Amerikában értékesített járművek 56 százaléka itt készül.”

A Hyundai Motor 1998-ban sokkolta az amerikai autóipart garanciaprogramjával, amit ma úgy ismernek, mint Hyundai Motor Biztonság, vagy Amerikai Legjobb Garanciája. Az Egyesült Államok területén értékesített összes Hyundai modellre vonatkozó Hyundai Motor Biztonság programban a gyártó 10 év vagy 100 ezer mérföldes erőforrás-garanciát vállal, amelyhez ötéves asszisztencia-szolgáltatás is tartozik. A Hyundai Motor akkor is kihívás elé állította az iparágat, amikor 2011-ben bevezette a Blue Link® rendszert, vagyis a Hyundai Motor modelljeinek vadonatúj telematikai rendszerét.   

Forrás: globalpr.hyundai.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei