Újra csúcson a Hyundai i30 Ausztráliában


Megelőzve összes riválisát, négy hónap alatt már a második alkalommal lett a Hyundai i30 Ausztrália legkedveltebb modellje.

Ausztrália szeptemberi járműeladási statisztikái alapján a dél-koreai Hyundai kompakt modellje a kontinens legkeresettebb autója lett. A helyi Hyundai kereskedők összesen 4 490 darab i30-as modellt értékesítettek ebben a hónapban, megelőzve ezzel a Mazda3-at, amelyből 3 588 darab, illetve a Toyota Corollát és a Camryt, amiből pedig 3 530 és 2 522 darabot vásároltak az ausztrálok.  

Három hónappal az év vége előtt az iparág új eladási rekord elé néz. Az adatok szerint idén eddig 862 832 autó kelt el Ausztráliában, ami 1,51 százalékkal magasabb, mint az eddigi rekordnak tekinthető 2013-ban volt.


A Hyundai mellett leginkább a Toyota modellek iránti kereslet növeli az eladásokat. A japán márka 16 594 darabos szeptemberi eredményével továbbra is a legnépszerűbb autómárka, amelynek három típusa is a legnépszerűbb tíz közé került. A Corolla 31 903 darabos eladásával éves szinten sikerült megőriznie a típusok közötti vezető pozícióját.

A Hyundai összesen 9 311 darab járművet értékesített szeptemberben, ennek az i30 csaknem felét (48 százalék), azaz 4 490 darabot tett ki. Ezzel a márkák között a negyedik helyen áll, megelőzve ezzel olyan nagy riválisokat, mint a Ford, a Volkswagen, vagy a Honda.

Forrás: drive.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei