A Hyundai elektromos autóján a Kumho speciális abroncsa


A koreai Kumho Tyre is meglátta a jövő elektromos autózásában rejlő lehetőséget, ezért a vállalat mérnökei egy kifejezetten az elektromos járművekhez kifejlesztett gumiabroncsot mutattak be nemrég. 

Az elektromos autózás jelenti a jövő mobilitását. Tudja ezt a koreai Kumho Tyre vállalat is, amely nemrég egy olyan gumiabroncsot fejlesztett ki az elektromos járművek számára, amelyet ezen járművek alacsony sebességénél jelentkező hatalmas nyomatékához igazítottak. A Kumho Wattrun VS31 alapvető jellemzői közé tartozik a 25 százalékkal csökkentett súlya és alacsonyabb gördülési ellenállása, amely harmadával kisebb, mint a vetélytársak hasonló abroncsai. A hozzáadott szilika keverék különleges összetétele pedig vizes úton nagyobb tapadás mellett hosszabb élettartamot is ígér.  


A Wattrun VS31 gyakorlati előnyeinek szemléltetése érdekében a Kumho egyes kereskedő partnereit ilyen abroncsokkal felszerelt elektromos járművekkel látja el. Az első ilyen partner a Hockenheimben található Sessler Reifen GmbH, amely egy Hyundai Ioniq Electric modellt vet át nemrég azért, hogy azt a nála kereket cserélő vagy más javítási munka miatt a műhelybe betérő  ügyfelek a munkavégzés idejére csereautóként használják.  


A Hyundai Ioniq elektromos változata egy 120 lóerős villanymotor hajtja, hatótávja akár 280 kilométer is lehet, fogyasztása pedig 11,5 kWh 100 kilométerenként. A Sessler Reifen telephelyén egy fali töltőt is felszereltek, amellyel az üres akkukat 6,5 óra alatt lehet teljesen feltölteni, amely a műhely ügyfelei számára ingyenes, míg mások egy töltőkártya igénybevételével tudják használni. 


A csereautót igénybe vevő ügyfelek a használat során így személyesen is meggyőződhetnek az új Kumho abroncsok kiváló zajkomfortjáról. Minden Kumho partner ugyan nem tud ilyen módon részesülni a vállalat  e-mobilitás terén elért eredményeiből, hiszen számuk csak Németországban meghaladja az ezret, ám Dirk Rockendorf, a Kumho németországi marketingvezetője szerint céljuk egy olyan hálózat kialakítása, amely az egész országra kiterjed.    

Forrás: business-panorama.de

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei