A Hyundai a felkelők kedvelt autója Irakban


A Hyundai csoport hobbiterepjáró modelljei különösen népszerűek a Közel-Keleten, ahol a háborús térségekben azokat akár harcászati célokra is felhasználják. 

A Hyundai csoport autói a Közel-Keleten is egyre kedveltebbekké váltak az utóbbi években, ám a vállalat hobbiterepjárói nemrég kétes hírnévre is szert tettek. Irak második legnagyobb városában, Moszulban ugyanis egyre több Hyundai és Kia hobbiterepjárót látni, amelyek elejére vastag acéllemezeket hegesztenek és így alakítanak át halálos fegyverré az Iszlám állam harcosai.


"Mivel az autókról rendre hiányzanak a hátsó oldalsó védőlemezek, a felvételek alapján azt lehet valószínűsíteni, hogy ezeket az autókat az öngyilkos merényletek rögtönzött eszközeiként használják fel" - áll egy erről szóló jelentésben, amelyben arra is kitérnek, hogy az ISIS katonák számára a SUV-ok logikus választás azok masszívabb felfüggesztése és összkerékhajtása miatt. 


Az így átalakított koreai terepjárók növekvő száma felveti a kérdést, vajon a felkelők hogyan juthattak ilyen autókhoz. A Kia Motors egyik képviselője elmondta, hogy 2012-ben a márkának még két kereskedése is volt Moszulban, ám ezeket még azelőtt bezárták, mielőtt az ISIS katonái elfoglalták volna a területet. 

Meg tudjuk erősíteni, hogy egyetlen autót se vesztettünk el Moszulban" - mondta a képviselő. "Ezen kereskedések működését befejeztük, amikor az ISIS csapatai 2014-ben benyomultak Moszulba."

Forrás: marketexclusive.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei