Kínában bemutatkozott a Hyundai ix35 vadonatúj generációja


A Hyundai Motor egy eddig soha nem látott vadonatúj terepjáró modellt mutatott be az idei Sanghaji Autószalonon, amely magabiztos stílusával, tágas utasterével és kedvező árával kizárólag Kínában lesz elérhető.

A Hyundai Motor tervezői kifejezetten a világ legnagyobb autópiacára fejlesztették legújabb ix35 hobbiterepjáró modelljüket, amelyet a Kínában még gyártásban lévő, eddig mintegy 760 ezer példányban elkelt eredeti ix35 helyére szánnak. A második generációs Hyundai ix35 egy olyan családbarát jármű, amely tágas belső teret, stílusos formatervet és értékarányos árat kínál a kínai ügyfelek számára. Az új modell a Hyundai eddig négytagú hobbiterepjáró kínálatába, az ix25, a Tucson, a Santa Fe és a Grand Santa Fe mellé érkezik.


A Sanghaji Autószalonon kiállított 19 tagból álló modellpaletta részeként a praktikus és kifinomult ix35 robusztus és sportos stílusával a Hyundai stand központi helyén áll. Az autó megjelenését a magabiztos frontrész határozza meg, amelyet a márka különleges kaszkád hűtőmaszkjának két oldalán elhelyezkedő modern lámpatestek tovább erősítenek.


A 4 435 milliméter hosszúságú autó formaterve egyenes vonalakat hordoz, a csaknem függőleges első és teljesen függőleges hátsó szélvédő azonban a tágasság érzetét kelti, miközben az 1 850 milliméteres szélességét a kerékjárati ívek és a sárvédők vállvonalai hangsúlyozzák ki. A 2 640 milliméteres tengelytávú ix35 futurisztikus érzetét az autó hátsó részén is nyomon lehet követni, ahol a hátsó lámpák vízszintes vonalaival teszik teljessé az autó magabiztos megjelenését.


A kínai „hagyományoknak” megfelelően a Hyundai egyelőre hivatalosan tanulmányautóként mutatta be az új ix35 modellt, amelynek egyéb technikai paramétere egyelőre nem ismert. Annyit azonba lehet róla tudni, hogy az autó motorterében egy 1,4 literes T-GDI, vagy egy 2.0 literes szívóbenzines lehet, előbbihez hétfokozatú duplakuplungos, utóbbihoz hatfokozatú hagyományos automata váltó jár majd. Az új terepjárót a Hyundai közleménye szerint még az idei év második felében gyártásba veszik.


A Hyundai Motor sanghaji kiállításának témája „A jobb élet társa”, a standon pedig az ix35 mellett Kínában is bemutatták a Sonata frissített változatát, amelynek formáját a vállalat folyamatosan fejlődő formanyelvének hatására jelentősen átalakították, megtartva a 2.0 Turbo modell egyéni sportos vonalvezetését is.  


A Hyundainak most különösen életbevágóan fontos visszaszereznie a vállalat egyik stratégiailag fontos piacát, miután a Kína és Dél-Korea közötti politikai nézetkülönbségek nyomán a vállalat eladásai rohamosan zuhantak az elmúlt időszakban. A Hyundai a piac fellendítésére folyamatosan új, stratégiai modelleket kíván piacra dobni, amelyek mellett igyekszik szervizprogramját is fejleszteni, hogy ezzel is megnyerje a koreai termékektől elforduló kínai vásárlókat. A tervek között egy új kínai kutató-fejlesztő részleg is szerepel, amellyel a költséghatékonyság mellett a jövőbeli termékek versenyképességét is javítani tudják majd. 

Forrás: globalpr.hyundai.comyonhapnews.co.krpulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei