Hawaiitól kölcsönzi nevét a Hyundai új kisterepjárója


Kona az Egyesült Államok Hawaii szigete egyik térségének elnevezése, amelynek nevét a Hyundai Motor az idén érkező új kisterepjárójához használja fel.

A Kona közelgő érkezése a Hyundai Motor első merész lépése a B szegmensű hobbiterepjáró kategóriába, amely tovább bővíti a márka crossover kínálatát. A Kona névvel a vállalat folytatja azt a tradícióját, amelynek keretében crossover és hobbiterepjáró modelljeit ismert utazási célpontokról nevezi el – pl. Creta, Santa Fe, Tucson és Veracruz – miközben az új kompakt kisterepjáró Hawaii Kona részének vonzó életstílusát is tükrözi.    

A Hawaii szigetén található célállomás a Csendes Óceán izgalmakat kereső kalandorainak kiindulópontja, ahol különleges élményeket szerezhetnek búvárkodás, szörfözés és más tevékenységek közben. A sziget energikus kisugárzását pedig a Hyundai új életstílusra fókuszáló kisterepjárójának innovatív, praktikus és funkcionális kialakítása is tükrözi.   


A Kona modell fejlesztése során a vezetési élmény fokozására is nagy hangsúlyt helyeztek, ezért a Hyundai új mércét kíván felállítani a kompakt kisterepjárók szegmensében. A Kona a kategória legnagyobb belső terét kínálja olyan innovatív formai megjelenéssel, amely a márka jövőbeli terepjáróinak formavilágát is előrevetíti.  

A Creta, a Tucson, a Santa Fe mellé érkező új Kona modellel a Hyundai Motor folytatja az olyan terepjárók fejlesztését, amelyek merész, feltűnő formavilággal, nagyfokú belső kifinomultsággal és tágas utastérrel rendelkeznek. Ezek a Hyundai Motor által értékesítési kulcspontokként azonosított alaptulajdonságok a fokozottan népszerű szegmensben.    

A Kona név – amely Hawaii nagy szigetének nyugati partvidékén fekszik – az ősi Hawaii nyelvből származik. Az extrém sportok egyik tökéletes színhelye mellett a Kona térség nemzetközi ismertségét az ott termő prémium kávébab egyre növekvő globális ismertségének köszönheti, amely a szakértők szerint a világ legjobbjai között van.   

Forrás: globalpr.hyundai.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei