Több mint 10 ezer Hyundai Sonata kelt el márciusban


A Hyundai Motor bejelentette, hogy az alapos ráncfelvarrásnak köszönhetően a Sonata modellből  márciusban tízezer darabnál is többet értékesítettek Dél-Koreában.

Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor közleménye szerint a középkategóriás Sonata modell értékesítési eredménye idén márciusban átlépte a tízezer darabos határt, amelyhez jelentősen hozzájárult az autón nemrég végrehajtott teljes körű ráncfelvarrás is.  Az idei március 15 hónapja az első olyan hónap volt, amikor a limuzin havi értékesítési eredménye átlépte a 10 ezres határt.    


A Hyundai Motor március elején mutatta be a limuzin új változatát, amelyet Sonata New Rise néven forgalmaz és egyértelmű célja, hogy ezzel növelje piaci jelenlétét a koreai piacon.  Az új változat a 2014 márciusában bemutatott hetedik generációs Sonata frissített változataként jelent meg.


A Hyundai szerint a Sonata modellt annyira átdolgozták, hogy a Sonata New Rise egy szokásos ráncfelvarrás helyett sokkal inkább a népszerű limuzin új generációjának tekinthető. Úgy tűnik, a vásárlóknak is tetszik az új Sonata friss megjelenése és modern kialakítása, mivel a márciusban eladott 10 675 darab Sonatából 5 628 darab már a megújult kivitel volt. A friss változat értékesítési eredménye pedig jóval magasabb, mint az év első két hónapjában eladott mennyiség, amikor januárban 4 440, míg februárban 3 997 Sonata talált gazdára.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei