Az iF DESIGN idén is díjazta a Hyundai formaterveit


A rangos nemzetközi iF DESIGN idén a Hyundai Motor két formai megoldását, a vállalat új tipográfiáját és stílusos elektromos autó töltőjét is elismeréssel jutalmazta.

A Hyundai Motort a 2017-es iF DESIGN AWARD idén két kategóriában is díjazta, mivel az új vállalati tipográfiája és az elektromos járműtöltő állomásának formaterve elnyerte a kategória legjobbja címet. A „Hyundai Sans” betűtípus elnyerte a Tipográfia kategória első helyét, mivel a zsűri méltatta annak melegségét és határozott formáját, míg az Ioniq Otthoni töltőberendezése tiszta formavilágával és intuitív megjelenésével mély benyomást tett a döntéshozókra.  


A Hyundai Motor testre szabott betűtípusa, Hyundai Sans megítélésében az 58 főből álló iF DESIGN AWARD zsűrije figyelembe vette a a Hyundai Motor emberközpontú ügyfél-megközelítését. A 2016-os bevezetését megelőzően a Hyundai Sans betűtípus a vállalat globális márkaidentitásának megújítási projektjének részeként egy 12 hónapos fejlesztési és evolúciós folyamaton ment keresztül. Mára ezt a betűtípust 103 nyelven a Hyundai Motor összes globális kommunikációs csatornáján használja. a Hyundai Motor kreatív csapatának munkája a márka esszenciáját tükrözi és lágy vonalaival, finomított egyeneseivel harmóniát teremt.    


Az Ioniq elektromos járműtöltő állomásának elismerése egybevág a Hyundai Motor környezetbarát technológiák iránti fokozott tevékenységével. Az új és környezetvédelmileg méltányos, az ügyfelek életvitelét előmozdító módszerek meghatározása során, a Hyundai Motor első elektromos járműtöltőjét úgy tervezték, hogy az méltóképpen kiegészítse az Ioniq Electric és PHEV modelleket. 


Otthoni és nyilvános töltőpontként az állomás egyszerű fehér színe – amely az Ioniq modellcsalád meghatározó színe – a lehetőségekkel, innovációkkal és kreativitással teli briliáns világ metaforája, miközben ugyanazokat az anyagokat használja, mint amelyek az Ioniq modellekben is megtalálhatóak. Az iF DESIGN AWARD zsűrije értékelte ezt a finom formanyelvet, amit tovább fokoz a lágyan pulzáló töltési fény, illetve az üdvözlőüzenet, amelyek együtt érzékeltetik a Hyundai Motor ügyfelek iránti törődését. 
  

Az iF DESIGN AWARD immár több mint 60 éve a világ legelismertebb formai kiválóságának szimbóluma. Az iF International Forum Design GmbH által szervezett díj a különböző kategóriákban kiemelkedő formatervezés elismerésére szolgál. Minden pályamű megtalálható az iF Design katalógusban és ki lett állítva a hamburgi iF design kiállítóteremben is.   

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei