Szárnyal a Hyundai Ioniq Angliában


A Hyundai Motor UK idén a flottaszektorban igyekszik tovább növelni jelenlétét, amelyhez az Ioniq a tökéletes kiindulási alapot jelentheti. 

A bérleti és lízingkonstrukciók által kínált kiváló lehetőségek mellett az olyan új modellek is segíthetik a Hyundai Motor térnyerését az Egyesült Királyságban, mint a nemrég megjelent, háromféle alternatív hajtáslánccal is kínált Ioniq vagy a vadonatúj harmadik generációs kompakt i30, így a vállalat magabiztosan vállalhatja, hogy idén még több ügyfelet tud megnyerni magának a magán- illetve a céges vásárlók között is.   


"Már az elmúlt év végén látszottak az elmozdulások a bérleti ügyletek kiegyensúlyozásával, amely az utolsó negyedévben 16 százalékkal visszaesett, de idén is lesz némi csökkenés ezen a téren" - mondja Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK vezetője, aki viszont meglátta a lehetőségeket az alternatív meghajtásban, amely túlszárnyalta eddigi elvárásaikat.. 


"Idén a teljes évre nagyjából 2 ezer Ioniq eladásával számoltunk, de az év első két hónapjában már eladtunk 1 600 darabot, aminek nagy része hibrid. Márciusban a tervezett 100 darab helyett 1 200 darabot kellett rendelnünk. Tapasztalataink szerint a vásárlóink fele magánszemély, míg másik fele flottavásárló, de ez utóbbi gyorsan növekszik, köszönhetően az Ioniq magas maradványértékének, amely 3 év vagy 36 ezer mérföld után is eléri az újkori ár 59 százalékát" - mondja Whitehorn, majd azt is hozzáteszi: "Az Ioniq kaput nyitott számunkra: bejutottunk, így más termékeinkre is ráirányítja a figyelmet." 


Az alternatív hajtásláncok térnyerése ellenére Whitehorn továbbra sem írja le a dízelmotoros kínálatukat. Ellenben továbbra is arra számít, hogy a gázolajos modellek fontos részét képezik a flottáknak, főleg azoknál, ahol magasabbak a futásteljesítmények.   


"Nagyjából évi 20 ezer mérföld felett máér megéri a dízelt választani. A flottavásárlóknak elemezniük kell a munkatársak vezetési szokásait és meg kell találniuk a megfelelő arányokat" - mondja "A dízelek körüli botrányok ellenére mi továbbra is hiszünk a létjogosultságában.". 

A Hyundai összesen 14 különböző alternatív hajtáslánccal felszerelt modellt vagy változatot fog bemutatni 2021-ig, amelyben többek között ott lesz egy C szegmensű autó és terepjárók is.

Forrás: fleetnews.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei