Még több biztonsági extrával kápráztatja el vevőit a Hyundai


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor bejelentette, hogy legújabb modelljeit még több aktív biztonsági rendszerrel szereli fel azért, hogy ezzel is igyekezzen a biztonságos járművek iránt fogékony ügyfeleket megnyerni. 

A Hyundai képviselője bejelentette, hogy a vállalat még több aktív biztonsági felszerelést ad legfrissebb modelljeihez. Ez a lépés része a Hyundai azon erőfeszítéseinek, amellyel a vállalat igyekszik lépést tartani a gyorsan fejlődő és rendkívül versengő autópiacon, ahol a jövőben nemcsak biztonságosabb, de az önvezető képességekkel részben felszerelt, mseterséges intelligenciával rendelkező járművek elterjedése várható. A népszerű Sonata és Elantra modellek gyártója nemrég mutatta be az új Grandeur modelljében a "Hyundai Smart Sense" csomagját, amelyben a vállalat által kifejlesztett összes fejlett vezetéstámogató rendszer megtalálható.   


A Hyundai Motor még tavaly novemberben vezette be a helyi piacra a Grandeur legújabb nemzedékét, amelyet 2,4 és 3,0 literes motorokkal, illetve a kisebbikhez párosuló hibridrendszerrel is meg lehet vásárolni Koreában. A vállalat azonban egyelőre nem döntött arról mikor és milyen országokban, pl. az Egyesült Államokban és más fontosabb piacokon kívánja még forgalmazni az új modellt. 

Az autógyártó szóvivője szerint egy biztonságra figyelő új modell volánja mögött a vezetőt egy sor olyan felszerelés óvja, mint az automatikus vészfékrendszer, sávtartó rendszer, holttérfigyelő rendszer és fáradtságfigyelő rendszer. A Hyundai azt is hangsúlyozta, hogy ezek az eszközök egyáltalán nem újdonságok, hiszen már megtalálhatóak számos felsőkategóriás modellben is, az viszont eltérő, hogy a Hyundai igyekszik minél nagyobb vásárlóréteg számára elérhetővé tenni ezeket az eszközöket. 


Egy vállalati forrás arra is rámutatott, hogy az éleződő versenyhelyzetben a Hyundai ezzel a lépéssel felzárkózott nagyobb riválisaihoz azért, hogy nagyobb részt szerezzen magának a fejlett járművek piacán, mivel a vásárlók bizonyos része számára a biztonság elsődleges vásárlási szempontot jelent egy új autó vásárlásakor. Ez különösen igaz azon modellek esetében, amelyek már félig autonóm vezetési funkciókkal is rendelkeznek. Az autógyártó szóvivője azt is kiemelte, a Hyundai ugyanezt a "Smart Sense" rendszert használja az európai piacra is bevezetett új generációs i30 modelljében, valamint a Santa Fe és a Sonata frissített változataiban is.  

"A Grandeur limuzin a bevezetést követő néhány hónapban különösen azon hölgyvásárlóink körében keltet pozitív visszhangot, akik férfitársaiknál kevésbé gyakorlott vezetők" - mondta a szóvivő. Tavaly december és idén február vége között a Hyundai összesen 37 843 darab új Grandeur modellt értékesített Koreában, amelyből 15 485 autó, vagyis a teljes mennyiség 41 százaléka ezzel az új biztonsági csomaggal került felszerelésre. 

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei