Nőtt a Hyundai hibridek amerikai jelenléte


A Hyundai csoport idén márciusban több mint négyezer hibridet értékesített az Egyesült Államokban, ami 88 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai és Kia autómárkák jelentésen növelték piaci jelenlétüket az amerikai hibridek szegmensében, amely azonban nemcsak a csoport új környezetbarát modelljeinek, a Hyundai Ioniq és a Kia Niro piaci bevezetésének köszönhető.  Az amerikai Hybridcars.com adatai szerint a koreai Hyundai csoport összesen 4 358 darab hibrid járművet értékesített 2017 márciusában, vagyis eredményük 87,8 százalékkal múlja felül a tavaly márciusi teljesítményüket.  Ezen belül a Hyundai 1 082 Sonata Hybrid és 327 Ioniq, míg a Kia 2 704 Niro és 245 Optima Hybrid modellt tudott eladni az USA piacán.


Ezzel az eredményükkel a Hyundai csoport piaci részesedése az amerikai hibridpiacon 13,6 százalékra emelkedett, míg az első negyedév összesített adatai szerint a részesedésük első alkalommal 11,6 százalékra kúszott fel.  Amennyiben ez a trend hasonlóan folytatódik, a Hyundai csoport idén első alkalommal érhet el kétszámjegyű növekedést ezen piaci szegmensben, miközben az elmúlt években 7-8 százalék között mozgott a vállalat növekedése és tavaly 7,2 százalék volt.  


A csoport idei piaci részesedésének megugrása az adatok alapján egyértelműen a februárban bemutatott Kia Niro növekvő eladásainak volt köszönhető. A februári Szuperkupa egyik legnépszerűbb reklámjával debütáló Niroból a februári bevezetés hónapában máris 2 143 darab kelt el, amivel azonnal a negyedik legnépszerűbb modellé vált Amerikában. Eközben a Hyundai Ioniq eladásai is növekvő tendenciát mutattak az elmúlt hónapban, ugyan az autó értékesítése mindenhol csak ebbe a hónapban kezdődik meg, így pedig a Hyundai arra számít, hogy piaci jelenlétüket még tovább tudják bővíteni.  


Az Egyesült Államok hibridpiacán márciusban összesen 32 012 autó talált gazdára, ami 11,3 százalékkal múlja felül a tavalyi év azonos időszakát. Az első negyedév kumulatív adatai szerint 82 939 hibrid járművet vásároltak Amerikában, 11,9 százalékkal többet, mint 2016-ban, amikor a 2015-ös eredményhez képest  9,7 százalékkal kevesebb ilyen járművet sikerült eladni.

Forrás: businesskorea.co.kr 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei