A Hyundai i20 is legyőzte riválisait


A német Auto Zeitung nemrég egy kiterjedt összehasonlító tesztben értékelte a kisautókat, amelynek során a Hyundai i20 a neves német és francia riválisok előtt végzett. 

Az Auto Zeitung tesztelői szerint a Hyundai i20 megérdemli "a kisautó kategória vezető helyét. Figyelemre méltó, hogy a vállalat milyen aprólékosan fejleszti modelljeit." Az i20 különösen jól szerepelt menetkényelem és vezetési dinamika kategóriáiban. A Citroen C3, Opel Corsa, Renault Clio és Volkswagen Polo modellekből álló konkurencia fölé viszont az egyliteres, turbófeltöltéses 100 lóerős motorjával emelkedett a Hyundai i20-as.  


Az Auto Zeitung munkatársait lenyűgözte ez a technológia: "A háromhengeres turbómotor erős, rugalmas, élénken pörög fel, amellyel a kis Hyundai akár a 188 k/órás tempóig sprintelhet." A magazin emellett az i20 minőségét és kidolgozottságát is a legjobbnak értékelte. 


A tesztelők méltatták az új generációs i20 "kivételesen gazdaságos helykihasználását is. Még nagyobb és magasabb utasok számára is elegendő tér van mindenfelé az első üléseken." A szegmens csúcsán álló i20-asban nyoma sincs a kisautókhoz társítható korlátozottságból. Ez vonatkozik a kiváló fékrendszerre is, amely 100 km/óráról 35,6 méter alatt állítja meg az autót - ez az adat pedig a tesztelők szerint még a sportkocsik között is megállná a helyét. 


Az i20-as emellett további pontokat gyűjtött a Hyundai Motor teljes körű, ötéves kilométerkorlát nélküli garanciacsomagjával is. A magazin szerint mindezek a tulajdonságok verhetetlenné teszik az i20-ast a kategóriájában. Az 5 éves kilométerkorlát nélküli garancia mellett 5 éves fényezési garancia, éves ingyenes átvizsgálás és mobilitási garancia is jár az új modellek mellé, amelyet a német Hyundai kereskedések tovább is hosszabbíthatnak. 


"Az i20 egy fontos modell és az Auto Zeitung most megerősítette azt a magabiztosságot, amelyet mi is érzünk" - mondta Thomas A Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. "Ez nemcsak azt bizonyítja, hogy jó úton járunk a formatervezésben, minőségben és kidolgozottságban, de rámutat arra is, hogy vezető szerepünk van a B szegmensben."   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei