Új közös gyárat tervez a Hyundai és a Kia Indiában


A Kia Motors idén belép az indiai autópiacra, ahol a Hyundai helyi képviseletével közösen terveznek gyártóüzemet létesíteni. 

Helyi lapértesülések szerint az indiai piacon már régen jelen lévő Hyundai Motor India Limited vállalat segítő kezet nyújt a Kia Motors számára és egy hamarosan felépülő új gyárban kívánják megkezdeni a Kia és Hyundai márkájú gépkocsik összeszerelését. Ebben a formában a Kia a Hyundai szerződéses partnereként vesz majd részt. 

Az új üzem 300 ezer darabos éves kapacitásra lesz képes, amelynek a Kia kezdetben nagyjából felét tervezi kihasználni, míg a többit a Hyundai termékeinek előállítására szánják. Ezzel a lépéssel a Kia Motors is megjelenik a hatalmas potenciállal rendelkező indiai autópiacon, ahol a márka termékeit várhatóan az anyacégnél lejjebb pozicionálják majd.


Habár a Hyundai és a Kia a jövőben is nagyrészt azonos alapokra építi modelljeit, a két márka más formai irányzatot követve nagyobb vevőkör igényeit lesz képes kielégíteni. Nem lesz ez másként Indiában sem, ráadásul ezzel jelentős fejlesztési és gyártási költséget is megtakarít az autóipari csoport. Nem beszélve arról, hogy a Kia Motors így felhasználhatja a Hyundai már kiépített beszállítói bázisát is a saját modelljeinek összeszereléséhez. 

Az új üzem várhatóan két év múlva, azaz 2019-ben kezdheti meg működését és később, a kereslet felfutásával akár a teljes kapacitást a Kia veheti majd igénybe. Az első modell, amely az új üzemben elsőként legördülhet, a Kia nemrég bemutatott Picanto helyi változata lehet.

Az indiai Tamil Nadu kormányzata tavaly augusztusban egy 400 hektáros területet biztosított a Kia Motors számára Ananthapur városa közelében. Ezzel a Kia Motors a Hyundai mellett a Tata Motors, a Honda éls a Maruti Suzuki után szintén ezen térségben építhet magának gyártóbázist. 

Forrás: indiatoday.intoday.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei