19 ezer dollár alatt indul a Hyundai Veloster Amerikában


A Hyundai mindig is értékarányos áráról volt ismert és ez most az amerikai piacon megjelent Veloster árlistán is meglátszik, hiszen a sportkocsi legolcsóbb változatát már 19 ezer dollár alatt megvásárolhatják. 

 A vadonatúj, második generációs Hyundai Veloster alapmodellje hatfokozatú kézi váltóval 18 500 dollárba (kb. 5 mFt) kerül Amerikában. Ez a változat egy kétliteres, 147 lóerős motorral készül,amely 178 Nm maximális nyomatékkal rendelkezik. Az alapfelszereltség része az automata vészfékrendszer, a sávtartó asszisztens, a LED nappali menetfény, a fűtött külső tükrök és az Aplle CarPlay és Android Auto alkalmazásokkal ellátott 7 colos multimédiás rendszer.


Ehhez a motorhoz ezer dolláros felárért egy hatfokozatú hagyományos automata sebességváltó is kérhető. Emellett egy Premium csomag is elérhető, amelyben 22 750 dollárért (kb. 6,1 mFt) holttérfigyelő, automata klíma, fűtött első ülések, kulcsnélküli rendszer és nagyobb, 8 colos kijelzővel és műholdas rádióval ellátott multimédia is jár.  Ehhez az ellátmányhoz viszont csak automata sebességváltóval lehet hozzájutni. 


A típus következő lépcsőfoka a Veloster Turbo, amihez a kétliteres szívó helyett 1.6 literes turbófeltöltéses benzinmotor jár 201 lóerővel és 265 (túltöltéssel 273) Nm nyomatékkal. A Turbo R-Spec ára 22 900 dollár (kb. 6,14 mFt), amiért a fentieken túl egyedi belső kialakítás, motorhang-generátor és LED fényszórók járnak szériában. A hétfokozatú duplakuplungos 7DCT váltóval a Turbo ára 25 400 dollárra emelkedik, amihez az R-Spechez nem elérhető fűtött ülések és automata klíma is szériában kapcsolódik.  


A kínálat csúcsán a Veloster Turbo Ultimate áll, melynek kézi váltós kivitele 26 650 dollárba (kb. 7,15 mFt), a DCT váltós verziója pedig 28 150 dollárba (kb. 7,55 mFt) kerül. Az alacsonyabb szintek felszereltségein túl az Ultimate csomag része a gyalogosfelismerő vészfékrendszer, a követőradaros tempomat (csak a DCT kivitelben), a bőr ülések, a vezeték nélküli mobiltöltő, a navigációs rendszer és a Head-up kijelző.

Forrás: cnet.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei