Végleges formájában tesztelik az új Hyundai Sonatát


Néhány hónapja még csak egy fura Kia Optima álcájában tesztelték, most azonban már megkapta végleges karosszériáját a Hyundai következő generációs Sonata modellje. 

A korábban lefotózott különös Kia Optima úgy nézett ki, mintha valami sufnituningon esett volna át az autó és karosszériája különböző toldásokat kapott. A Koreában készült felvételek alapján gyanítható volt, hogy az autó egy másik, hasonló méretű modell, a konszernhez tartozó Hyundai Sonata új generációjának műszaki megoldásait hordozza magában. 


Ráadásul a prototípus a gyári DN8 kódnevén ismert következő generációs Hyundai Sonata hibridváltozata lehetett, amelyet most már végleges karosszériájában sikerült lefotózni egy autószállító tréleren megbújva, ami a Hyundai Glovis vállalathoz tartott. Az álcázott prototípus hosszú motorházteteje nagyobb motorteret rejthet, a tanknyílás is új helyen van, ami azt jelentheti, hogy az új modell hosszabb padlólemezt kapott, amelynek tengelytávja a mostani 2 805 helyett 2 845 mm-esre nyúlhat. 

Az új Hyundai Sonata formaterve egyelőre nem nyilvános, ám a fotók alapján az autó megőrzi karcsú vonalait, ám az összhatás tekintetében sokat örökölhet majd a Genfi Autószalonon bemutatott Le Fil Rouge tanulmány formai elemeiből.  


Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a tréleren szállított példány milyen hajtáslánccal rendelkezik, ám annyi bizonyos, hogy a Hyundai a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt helyez a környezetbarát modellekre. Erre utal, hogy a korábbi prototípust már eleve hibrid hajtáslánccal látták el, így várhatóan a hagyományos motorok mellett már a bevezetéskor megjelenhetnek az alternatív hibrid és plug-in hibrid változatok is.   

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei