Az Auto Bild 2018-as Világbajnoka a Hyundai Ioniq


A Hyundai újabb fontos díjat kapott, amikor az Auto Bild szakújság és a Schwacke GmbH már másodszor választotta az Ioniq Electric modellt világbajnoknak. 

Az Auto Bild és a Schwacke független piackutató intézet közös felmérésének villanyautó kategóriájában 2018-ban ismét a Hyundai Ioniq Electric modell győzedelmeskedett. Ebbe a kategóriában a piaci maradványértéket vizsgálták meg négy év használat és évi 10 ezer kilométeres futásteljesítményt követően. Ebbe a kategóriában a Hyundai Ioniq Electric 58,61 százalékos eredményével az első helyen végzett, amivel olyan neves vetélytársakat utasított maga mögé, mint a BMW i3 vagy a Nissan Leaf. Ezzel az eredménnyel a Hyundai Ioniq modellcsalád Németország leginkább értéktartó modelljei.  


„Az Ioniq Electric először 2017-ben került piacra és Európa legolvasottabb autós szaklapja immár másodszor választotta világbajnokká” –mondta Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezetője. „Erre különösen büszkék vagyunk, hiszen ez is bizonyítja, hogy az Ioniq-kal a megfelelő koncepcióval rendelkező megfelelő autót dobtuk a megfelelő időben a piacra. Ezen természetesen az ügyfeleink nyerhetik a legtöbbet, hiszen a magasabb maradványérték megfordítva kisebb értékvesztést jelent, ami pénzügyi előnnyel is jár.”


Az Auto Bild és a Schwacke immáron 15. alkalommal mutatják be a legértékállóbb járműveket, amit több száz egyéni adat alapján határoznak meg. Az előrejelzésben olyan fontos külső tényezőket is figyelembe vesznek, mint az általános gazdasági fejlődés, az új törvényi előírások és vásárlói trendek, amelyek végeredményben a márka és típusspecifikus tényezőket befolyásolják. Ebbe az üzemeltetési költségeken, a termékkoncepción, a formán, a felszereltségen, a vételáron és a termékminőségen túl beleszámítanak az adott típusból előreláthatólag legyártandó mennyiségek, a kereskedői engedmények és a modellváltások is.    


Világbajnok az a modell lehet, amelynek a saját kategóriájába a legmagasabb a maradványértéke. Ez egy fontos tényező a Hyundai Ioniq modellek vásárlói számára, hiszen a magas maradványérték azt jelenti, hogy az autó az autó életkorának előrehaladtával is vonzó ajánlat a használatautó-piacon, ahol magasabb áron lehet értékesíteni azt. A magasabb maradványérték  hatására a lízingcégek és bankok is kedvezőbb feltételeket tudnak ajánlani a vásárlók számára. Az értékelés során a magasabb maradványértékhez a kiváló garancia-feltételek is hozzájárultak, hiszen az Ioniqra is érvényes a Hyundai 5 éves, kilométerkorlát nélküli, illetve az akkumulátorcsomagra érvényes 8 éves (200 ezer km-es) garanciája, ami a céges és a magánvásárlók számára is verhetetlen ajánlattá teszi az autót.  


„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a mi Hyundai Ioniq Electric modellünk már második alkalommal nyerte el a maradványérték-világbajnok címet” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingvezetője. „Ezek az újra megítélt díjak a piac valós adataira épülnek és ezzel bizonyítják a Hyundai márka erősségét az elektromos járművek között. Az Ioniq modellcsalád folyamatosan új vásárlókat csábít a márkánkhoz, főként a kiváló vezetési teljesítményének, innovatív tiszta technológiájának és értékes garanciacsomagjának köszönhetően.”   


A Hyundai Ioniq az első olyan szériagyártású autó a világon, amelyet kizárólag három alternatív környezetbarát hajtáslánccal fejlesztettek és mindenki számára elérhetővé teszi a környezetkímélő mobilitást. A Hyundai az egyetlen olyan autógyártó a világon,amely a Nexo üzemanyagcellás jármű forgalomba hozásával az alternatív hajtásláncok összes lehetőségét kínálja. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei