Megkezdődött a frissített Hyundai Tucson gyártása Nosovicében


A Hyundai Motor csehországi üzemében június első napján megkezdődött a modellfrissített Tucson modell termelése, amely finoman átalakított külső és jelentős belső átalakulása mellett egy vadonatúj erőforrással is gyarapodott. 

Június elsején a Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemében a vállalat képviselői,a gyár részlegeinek dolgozói és a meghívott vendégek gyűltek össze a vállalat főépületének előterében, ahol tanúi lehettek a Hyundai Tucson frissített változatának bemutatásának és ezzel együtt a gyártás is szimbolikus megkezdésének. Az új változat elődjére épül, amelyből a gyártás 2015-ös megkezdése óta eltelt három évben nem kevesebb, mint 700 ezer példány készült Csehországban. A népszerű hobbiterepjáró rövid idő alatt a Hyundai legkeresettebb modelljévé vált Európában. 


Bevezető beszédében Donghwan Yang, a HMMC elnöke elmondta, hogy a Tucson a nosovicei üzem egyik legfontosabb tartópillérévé vált azzal, hogy a gyár termelésének 65 százalékát ez a modell adja. Emellett megköszönte az üzem összes munkatársának erőfeszítéseit, szorgalmát és elkötelezettségét, amivel ennek az új modellnek a bevezetéséhez is hozzájárultak. 


A korábbi verzióhoz hasonlóan Hyundai Tucson néven készülő továbbfejlesztett változatot külsőleg az új első kialakítás, a Hyundai tervezőinek kézjegye, az úgynevezett kaszkád hűtőmaszk különbözteti meg. Teljesen újak az első és hátsó lámpatestek, amelyeket a nemrég a közeli  Mošnovban megnyitott Hyundai Mobis üzem készíti, ahol a korábban gyártott xenonlámpák helyett ma már LED lámpatestek készülnek. Átalakult a Tucson ötödik ajtaja is és a 18 és 19 colos könnyűfém felniket is kapott az autó. 


Az innovatív belső térben már első pillantásra is lenyűgöző a nyolc colos központi érintőkijelző, amely a műszerfal tetején helyezkedik el, az új formájú ülések pedig tökéletesen illenek az autóhoz. Az új asszisztens rendszerek szeme is központja a szélvédő felső szélére helyezett multifunkcionális kamera, amely az adaptív sebességtartó, a közlekedési táblafelismerő, a sávelhagyásra figyelmeztető, az akadályok felismerésére és a vészfékező rendszerekhez szolgáltat információkat. Az új Tucson lesz az első olyan Nosovicében készülő Hyundai modell, amely felsőnézeti kamerarendszert (SVM) kap, amelynek segítségével az autót a vezető felülnézetből láthatja, így biztonságosan láthatja az autó körüli akadályokat. Ez a rendszer a felsőnézeti képhez négy kamerát használ, amiből egy-egy az első és hátsó lökhárítóban, míg kettő a külső visszapillantókban kapott helyet. Az új Tucsont vezeték nélküli mobiltöltővel és KRELL hangrendszerrel is ellátták. Alaptartozék az USB csatlakozó elöl és hátul, amivel utazás közben a mobilokat lehet tölteni.  


A motortérben is történtek újítások, így az új Hyundai Tucson összes erőforrása megfelel az EURO 6c károsanyag-kibocsátási követelményeknek. Az eddig csak a dízelekhez alkalmazott részecskeszűrőket mostantól a benzines erőforrások is megkapták, míg az eddigi 1.7-es dízelmotort egy vadonatúj 1.6-os egység váltotta, míg a kétliteres dízelmotort Koreában átdolgozták azért, hogy megfeleljen az európai emissziós szabványoknak. 


A Hyundai Tucson jelenlegi változata még június 11-ig készül, így az összes beérkezett megrendelést teljesítenek. 2015 júniusától, amikor a Tucson gyártásba került, összesen 700 ezer darab készült az autóból, míg a népszerű elődből, az ix35-ből 603 ezer darabot gyártottak négy év alatt. A Tucsont összesen 67 országba exportálják, a legnagyobb megrendelő Nagy-Britannia (79 ezer db), Németország (65 ezer db) Olaszország (59 ezer db) Spanyolország (57 ezer db) és Belgium (32 ezer db). A Tucson olyan egzotikus helyszínekre is eljutott, mint az Indiai-óceán Reunion szigete (1 260 db), Francia Guinea (518 db) és Izland (901 db)

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei