Hobbiterepjárók és sportautók a Hyundai puszani standján


A Hyundai Motor a HDC-2 Grandmaster hobbiterepjáró tanulmányautójával, az N sportmárka és a Tucson továbbfejlesztett változatával készült a Koreában megrendezett Puszani Autószalonra. 

Az idie Genfi Autószalonon bemutatott, „Érzéki Sportosság” formai irányzatot elsőként hordozó HDC-1 Le Fil Rouge limuzintanulmány után a Hyundai most továbbfejlesztette és kiterjesztette ezt a márkafilozófiáját és bemutatta a HDC-2 Grandmaster tanulmányt, amely a vállalat legfrissebb hobbiterepjáró koncepcióautója.    


„Ma két tanulmányautót állítottunk ki, amelyek a továbbfejlesztett formai stratégiánkat mutatja be” – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai formatervezési részlegének alelnöke. „A formatervezésben a Hyundai formastratégiájával nagyot léptünk előre és ezzel olyan márkává válhatunk, amelyhez a vásárlók valóban érzelmileg kötődhetnek. Ezzel a remek értéket képviselő márka továbbléphet, mi pedig arra törekszünk, hogy széles körben kedvelt márkává váljunk.”



A 2018-as Genfi Autószalonon bemutatott Le Fil Rouge tanulmányautó a Hyundai formairányzatának evolúcióját mutatja be az „Érzéki Sportosság” témakörében. Ezt az irányzatot követve a HDC-2 Grandmaster modell újraértelmezi a Hyundai formai alapjait és formatervét négy kulcselem harmonizációjából meríti: arányok, felépítés, stílus és technológia – ezzel emocionális értéket és kívánatosságot hordozva.   


A tanulmány Grandmaster elnevezése a sakkjátszmából vezethető le. Amíg a világ legnagyobb sakkjátékos bajnokát Nagymesternek (Grandmaster) hívják, a tanulmányautó elnevezése azt jelzi, hogy ahogyan az összes sakkbábu tud részt venni a sakkjátszmában, úgy az összes jövőben érkező Hyundai modell egy harmonikusan felépülő modellkínálat részét képezi, miközben minden egyes típus megőrzi egyéni karakterét és szerepét.   


Az autó szépségét tovább fokozza annak felépítése és stílusa. Ennek új megközelítéseként a „Fények Építészete” tökéletes sziluettet kölcsönöz az autó első és hátsó kialakításához, nem is említve a technológiai innovációkat, amelyek a látványos formákat a kényelmes vezetési élménnyel ötvözik. Az „Érzéki Sportosság formai elemei a Hyundai jövőbeli limuzinjain és hobbiterepjáróin visszaköszönnek majd.  


A Hyundai a Puszani Nemzetközi Autószalonon mutatta be a Veloster kupé N sportváltozatát, amely a nagyteljesítményű N márka első terméke Dél-Koreában. A vállalat a jövőben további N szériás modellek bevezetésével bővíti az N márka portfólióját, amelyekben nagyteljesítményű N modellek mellett új formai és teljesítményfokozó elemekkel ellátott N Line modellek is kaphatóak lesznek és léteznek majd N opciók is, vagyis az N sportrészleg által kifejlesztett kiegészítők is elérhetőek lesznek a Hyundai teljes típuskínálatához.  


„Nagyon örülök annak, hogy ma itt megoszthatjuk Önökkel a márkánk jövőképét” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Nagyteljesítményű Járműfejlesztési és Motorsport Részlegének vezetője. Továbbra is folytatjuk termékeink elkülönítését és igyekszünk azt az egyes vásárlók egyéni igényeire szabni, így minden Hyundai jármű a hétköznapokon is élvezetes vezethetőséget nyújt majd.”  


Elsőként a Detroiti Autószalonon idén januárban bemutatott Veloster N az Európa számára tavaly bemutatott i30 N-t követően a sportmárka második modellje, amit most első alkalommal láthatnak a koreai vásárlók.  A Hyundai nagyteljesítményű N üzletágának részeként a Veloster N olyan eltérő külső és belső formai elemeket tartalmaz, amelyek az élményvezetés karakterisztikájára és a vezető részére a legnagyobb teljesítményre koncentrálnak. Az autót egy 2.0 literes, turbófeltöltéses benzinmotorral és hatfokozatú manuális sebességváltóval látták el, amivel az autó teljesítménye eléri a 275 lóerőt, felszereltségéhez pedig a rajtautomatika és fordulatszám-illesztés is hozzátartozik.


„Sportos modelljeink a márka hierarchiájának csúcsát képviselik” – tette hozzá Schemera a Nagyteljesítményű részlegről beszélve. „Nem is beszélve arról, hogy a motorsportban megszerzett tapasztalatok és technológiák megjelennek majd a jövő N modelljeiben is.”


Mindezek mellett a Hyundai Motor ezen az eseményen mutatta be a Tucson hobbiterepjáró frissített változat is, amely kifinomult megjelenésével és továbbfejlesztett aktív biztonsági rendszereivel jelenik meg a márka kínálatában. A modellfrissített 2019-es Tucson kívül-belül megújult. Merész kaszkád hűtőmaszkja és új fényszórói és LED nappali menetfénye drámaian új benyomást keltenek. Műszaki téren újdonság a nyolcfokozatú automata sebességváltó, a vezetési teljesítményt és a gazdaságos üzemet pedig az új HTRAC összkerékhajtási rendszer fokozza. 


A legújabb technológiák és biztonsági eszközök hosszú listája tökéletesen kielégítik a 2019-es Tucson vezetőjének mindennapi igényeit. Minden 2019-es (koreai) Tucson modellen széria az első vészfékrendszer (FCA), a sávtartó asszisztens (LKA) és a vezetői éberségjelző (DAW) is. A Hyundai különleges biztonsági gondoskodásának visszajelzéseként aaz iparági szakemberek és a vásárlók is elismerték a Tucson biztonságát, így pl. a J. D Power a Legmegbízhatóbb Kisméretű Terepjáró díját adta az autónak, míg az amerikai Biztosítási Intézet (IIHS) Top Safety Pick jelöléssel illette az autó biztonságát.   

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei