Norvégiában nyilvánosságra hozták a Hyundai Kona Electric árlistáját


A Hyundai Motor norvég képviseleténél már tavaly óta lehetett jelentkezni a nemsokára bevezetésre kerülő új Kona Electric változatára, amelynek most már az árát is nyilvánosságra hozták.

A Hyundai Motor Norway történetében még sosem fordult elő, hogy egy új modell bevezetését akkora érdeklődés kísérjen, mint most a Kona Electric piacra vezetését. Az autó vásárlására már tavaly kialakítottak egy külön internetes felületet, amit azonban márciusban le kellett zárni, miután az érdeklődők száma meghaladta a 20 ezret. A képviselet most nyilvánosságra hozta az autó árait, ami közleményük szerint „nagyon versenyképes.” 


„Rendkívül vonzó az árszintünk, ami azt jelenti, hogy a vásárlók olyan jól felszerelt autókat kapnak, amelyekben a fejlett technológiai szint kiváló hatótávval találkozik kedvező áron” – mondta Christian Stenbo, a Hyundai Motor Norway marketingvezetője.  „Nagyon sok ügyfelünk régóta vár ezekre az árakra. Épen ezért nagyon örülök annak, hogy ezeket most nyilvánosságra hozhatom. A lehető leghamarabb, már tavaly június óta gyűjtjük az érdeklődőket. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, de be kell valljuk, hogy az árlistára várakozás ideje nagyon kemény volt. Ez még boldogabbá teszi a mai napot.”


A vadonatúj Hyundai Kona Electric a koreai márka legfontosabb újdonsága idén, amely két népszerű szegmens, a hobbiterepjárók és az elektromos autók kategóriáját egyesíti. A 64 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt Hyundai Kona Electric a szigorúbb új európai WLTP mérési ciklus szerint 482 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. Vagyis ez az első olyan megfizethető árú autó a piacon, amely képes hosszú távok megtételére és ezzel teljes értékű autóvá válik.


A Hyundai Motor Norway úgy határozott, hogy ügyfele számára kizárólag a nagyobb, 64 kWh-s akkuval szerelt Kona Electricet kínálja, amelyhez 200 lóerős villanymotor kapcsolódik. Az autó Technikk névre hallgató alapmodellje 325 900 koronáért vásárolható meg, amely körülbelül 10,9 millió forintnak felel meg. „Az Ioniq-kal kapcsolatosan sok mindent megtudtunk az elektromos autót vásárlók igényeiről, ezért egyszerűbb, sokkal inkább ügyfélbarát felszereltségeket alakítottunk ki” – mondta Oyvind L. Knudsen termékmenedzser. „Az Ioniq esetében az ügyfelek nagy része a bőrbelsős fullextrás változatokat választották, miközben az alacsonyabb felszereltségű változatokat az ügyfelek elhanyagolható hányada választotta csak.”


A fentieknek megfelelően az alapellátmány igen gazdag. A Technology csomag részét képezi a Head-up kijelző, a SmartSense biztonsági csomag, a távolságtartó tempomat városi dugóasszisztenssel, az automata LED fényszórók, a hőszivattyús fűtés akkumelegítéssel, a fűtött első ülések és kormánykerék, az automata klíma, az elektromosan állítható első ülések, a 8 colos multimédia kihangosítóval, navigációval, tolatókamerával és KRELL hangrendszerrel, a kulcsnélküli rendszer, a vezeték nélküli mobiltöltő, az aktív akkumulátor folyadékhűtés, a Supervision műszeregység és a 17 colos könnyűfém kerekek. Csupán két választható extra lehet: a szellőztethető bőrülések, illetve a szellőztethető bőrülések a napfénytetővel együtt. A bőrülésekkel együtt a Kona Electric műszerfala puha bevonatot és bőr ajtókárpitokat kap, míg a napfénytetős kivitelben a belső tér világítása LED-es. Így a fullos Kona Electric vételára 345 900 korona (kb.11,6 mFt)


Fontos megjegyezni azonban, hogy a fenti árak és felszereltségek a Norvégiában forgalomba helyezett autókra vonatkoznak, ahol az elektromos autók sokkal elterjedtebbek, mint Európa más térségeiben. Ebből kiindulva még korai lenne a magyarországi árakat megtippelni, a nagy akkus változat mellett itthon elviekben lesz kisebb, 39,2 kWh kapacitású változat, illetve a felszereltségekben is lehetnek - az árat is befolyásoló - lényeges különbségek. Az első norvég vásárlók várhatóan júliusban vehetik át új elektromos Konájukat.

Forrás: hyundai.no

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei