Két Hyundai kisterepjárót forgalmaznak a Közel-Keleten


A Hyundai bejelentette, hogy Kínához hasonlóan a Közel-Keleten is bemutatja a Kona kisterepjárót, miközben a Creta már néhány éve kapható a térségben. 

A Hyundai Motor nemrég bemutatta a Kona kisterepjárót, amely a Creta modellel párhuzamosan kerül forgalomba. A kínai mintához hasonlóan a Hyundai igyekszik a Konát magasabbra pozícionálni, így a szerintük igen eltérő célközönség miatt nem fognak egymás piacaiba bezavarni. 

„A Kona prémium felszereltségével kiegészíti a Cretát a bemutatótermekben, miközben divatos megjelenésével elkülönül tőle” – mondta Mike Song, a Hyundai afrikai és közel-keleti régióvezetője, aki úgy véli, a helyzet hasonló az i30 és a Veloster árusításához, ahol a Veloster sportosabb megjelenésével fiatalabb, stílusra fogékonyabb vevőkört céloz meg. 


A Hyundai a 2015-ös Dubai Autószalonon történt bemutatót követően ugyanazon év novemberében vezette be a Creta kisterepjárót a Közel-Keleten, ahol a vállalat Modern Premium jelszava alatt bőséges alapfelszereltséggel, de elérhető árakon kínálják azt a vásárlóknak.  A Kona tavaly novemberben debütált a Dubai Autószalonon és ugyanazzal a kétféle erőforrással érkezik a régióba, mint Európába: egy egyliteres, háromhengeres és egy 1.6 literes négyhengeres T-GDI turbómotorral.  

A tavaly nyáron bemutatott Hyundai Konával a vállalat elsősorban a fejlett piacok kisterepjáró-szegmensét célozta meg. Az idei év áprilisáig a Hyundai 37 688 darab Konát adott el Dél-Koreában, miközben 94 523 talált gazdára a világpiacon.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei