Összes álcáját levetette a Hyundai i30 N-Line


A Kia konszerntestvéréhez hasonlóan a Hyundai is igyekszik előnyt kovácsolni az N széria sikereiből, így hamarosan egy szélesebb rétegek számára is elérhető sportcsomag jelenik meg az i30 palettáján. 

A Kia sportos karakterű cee’d GT formai megoldásai előbb a kompakt modell különböző változatain jelentek meg, mostanra viszont már többek között a Picanto, a Rio, a Sportage és még a Sorento modellekhez is kapható GT-Line csomagos változat.  A Hyundai pedig most ezen felbuzdulva hamarosan bemutatja „N-Line”csomagos változatait, amelyek közül elsőként természetesen az i30 kapja meg a kiegészítőket. 


Legutóbb már a Nürburgringen tesztelték az új i30 változatot, amely a korábbiaktól eltérően ledobta összes álcázását, így gyakorlatilag mindent láthatunk abból, amit hamarosan hivatalosan is bemutatnak. Az autó első ránézésre szinte teljesen megegyezik az i30 N 250 vagy 275 lóerős változatával, ugyanazt a sportosan agresszív első lökhárítót, oldalsó küszöbtoldatot és nagy tetőterelőt kapta, mint a csúcsverzió,mindössze a jobb oldalon található kettős kipufogóvég árulkodik arról, hogy itt valami másról van szó.  


A prototípuson egyetlen dolgot álcáztak csak: a hűtőmaszkon letakarták az N jelvényt. Másik árulkodó jel az eltérő formájú könnyűfém felniszett. Ezzel együtt a mögötte található futómű is eltérő beállítást kap majd, ami nyilvánvalóan javítja az autó kezelhetőségét, de nem valószínű, hogy a bonyolult és drága adaptív felfüggesztést is átvenné a sportcsomagos változat. 


A külsőhöz kapcsolódva várhatóan a belső tér is az i30 N-hez hasonló átalakításokat kap majd. A kormány és talán az ülések is átkerülhetnek a sportmodellből, de az is lehet, hogy külön erre a célra egy új megoldást találnak és akár csapott aljú kormánykerék valamint picit jobban tartó ülések lesznek az N-Line modellekben.. 


Az elérhető sportautó filozófiáját követve a Hyundai várhatóan ugyanazokkal az erőforrásokkal kínálja majd az N-Line szériát, mint a többi átlagos i30 verziót. Talán a legkontrasztosabb az 1.4-es szívómotoros változat lenne, de elképzelhető, az egyliteres és az 1.4-es T-GDI motoros verziók mellett pedig az 1.6-os dízelek is rendelhetőek lesznek ezzel a csomaggal. 


Egyes hírek szerint talán még a nyáron, de legkésőbb ősszel bemutatkozhat az N-Line széria első tagja, amelyet a jövőben nyilván más új típusok sportcsomagjai is követ majd.  

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei