Radarfejlesztő cégbe fektetett a Hyundai


A Hyundai Motor bejelentette, hogy befektetett az amerikai Metawave startup vállalatba, amely az autonóm járművekhez szükséges radartechnológiára szakosodott.

A Hyundai Motor nem közölte a befektetéspontos értékét, a koreai vállalat azonban egyike annak az öt támogatónak, amelyek között a Toyota Kutatóintézet tőkealapjaként a Toyota AI Ventures és a japán Denso is megtalálható és a teljes támogatás összege eléri a 10 millió dollárt. Ez a Metawave második tőkeemelése lesz, miután a cég 2017-ben 7 millió dolláros finanszírozással indult az önvezető járművekhez kapcsolódó radarrendszerek és mesterséges intelligencia megoldások fejlesztésére és gyártására.

A radar az egyik alapvető fontosságú technológia, amely az autonóm jármű „digitális szemeként” funkcionál. Az eszköz rádióhullámokat használ arra, hogy észlelje és meghatározza a körülötte található tárgyak távolságát, szögét és sebességét, emellett pedig olyan nehezítő tényezőkkel is sikeresen kell megbirkóznia, mint a sötétség és a változó időjárási viszonyok. 


A több antennával dolgozó más radarokkal szemben a Metawave Warlord névre keresztelt radarrendszere egyetlen antennából áll, amely képes különböző irányokba radarhullámokat küldeni, amivel bármilyen időjárási körülmény között pontosabb 3D képet alkot az útakadályokról még zsúfoltabb környezetben is. 

A Hyundai Motor azt tervezi, hogy a Hyundai Mobis és a Hyundai Autron leányvállalatait is összekapcsolja az okos radarok közös fejlesztésével azon erőfeszítéseinek részeként, amellyel növelni kívánják a csoport képességeit a jövő mobilitási megoldásaiban. „Korai együttműködésünk a Metawave vállalattal segítséget nyújt nekünk az autonóm járműfejlesztési versenyben” – írja a Hyundai Motor közleményében. 

A Yole Développement piackutató intézet számításai szerint az autóipari szenzorok globális piaca a 2016-os 11 milliárd dolláros szintről 13,7 százalékkal 2022-re 23 millió dollárra növekszik.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei