A Hyundai fedélzeti rendszere fizethet helyettünk


A Hyundai jelenleg egy olyan technológia kialakításán dolgozik, amelynek segítségével a jármű tulajdonosa vásárlásait az autó központi rendszerein keresztül intézheti.  

A Hyundai koncepciója szerint az autó a pénztárca egy fajtájaként tudna működni, amit az autógyártó a Xevo autóipari szoftverbeszállítóval együtt kíván kifejleszteni. Ezzel az autógyártó szerint az autótulajdonos a jármű rendszerén keresztül tudna fizetni az olyan dolgokért, mint pl. egy kávé, egy tankolás, vagy éppen egy fizető parkolás rendezése.  

A Hyundai sajtóközleménye szerint a Xevo Market „egy kereskedelmi platform, ami a jármű beépített multimédiás rendszerének képernyőjét használja.” A készítők egy olyan vezetési élményt képzelnek el, amelyben a sofőrök elvitelre kért rendelésüket a jármű rendszerén keresztül adhatják le, azt azon keresztül ki is fizethetik, majd a navigációt használva el is vezetik az autót a megadott étteremhez. 


A Xevo Market lehetőséget ad a Hyundai használóinak arra, hogy a kávéért, az üzemanyagért, vagy a parkolásért ilyen egyszerű módon fizessenek. A vállalat ígérete szerint a fizetési platform biztonságosan tárolja a tulajdonos bankkártya, illetve Paypal adatait. A Hyundai szerint ezek a funkciók „elvonhatják a figyelmet a vezetéstől”, ám néhányuk csak abban az esetben lesz használható, ha az autó nem mozog. 

„Ezek az új szolgáltatások a Hyundai Blue Link kapcsolódási rendszerén keresztül működnek majd azért, hogy ezzel is fokozzák a vezetés élményét. Ezért többféle napi vezetési rutint és hosszabb utakat vizsgáltunk meg. A kényelem ezen fokának biztosítása része annak a folyamatos erőfeszítéseinknek, amivel a kategória legjobb vezetési élményét igyekszünk megteremteni” – mondta Manish Mehora, a Hyundai Motor America digitális üzlettervezési és kapcsolódási működési vezetője. 

Forrás: al.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei