Már Amerikában is készül az új Hyundai Santa Fe


A Hyundai Motor alabamai gyárában megkezdődött a vadonatúj, negyedik generációs Santa Fe összeszerelése, amelyből az Elantra és Sonata modellek mellett idén 84 ezer darabot terveznek gyártani. 

A Hyundai Motor Manufactruring Alabama Montgomerí városában található üzemegységében ugyanazon a napon kezdődött meg a vadonatúj Santa Fe gyártása, amikor a világ másik felén, Csehországban a Tucson frissített változatát is bemutatták. 2018 során a gyár tervei szerint több mint 84 ezer darab készülhet ebben az üzemben, ahol az Elantra és a Sonata modellek gyártása is folytatódik.


"Lenyűgöző az új generációs Santa Fe formája és technológiai képességei" –  mondta Dong Ryeol Choi, a HMMA elnök-vezérigazgatója. "A hobbiterepjáróban van első ütközésfigyelmeztető rendszer, Biztonsági Kiszállássegéd, ami figyelmezteti a vezető, ha kiszállás közben egy autó hátulról közeledik és van benne Hátsó Utasfigyelő Rendszer is, ami a hátsó utastér ellenőrzésére figyelmezteti a vezetőt, amikor az kiszáll."


"Amikor bemutatjuk az új Santa Fét, a termelés minden lépésére büszkék vagyunk - úgy építjük ezt a terepjárót, mintha a sajátunkat készítenénk el" –  tette hozzá Choi. "Minden erőfeszítést meg kell tennünk azért, hogy a gyártás során a legjobb minőségben tudjuk előállítani a Santa Fe, a Sonata és az Elantra modelleket." 


2017 vége óta folyt a gyárban a berendezések átalakítása, cseréje, a robotok programozása és a logisztikai folyamatok kialakítása azért, hogy a termelés most megindulhasson. Most pedig a HMMA közel 3 ezer munkatársa és helyi tisztségviselők részt vehettek a termelés hivatalos ceremóniáján, amelynek során az első szériában legyártott Santa Fe elhagyta a Hyundai alabamai üzemét. 

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei