A Hyundai új energiatároló rendszert fejleszt


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a finn Wärtsilä technológiai csoporttal közösen használt villanyautók akkuit felhasználva fejlett energiatároló rendszert fejlesszen ki.

A stratégiai együttműködés keretein belül a Hyundai Motor és a Wärtsilä olyan energiatároló rendszert (Energy Storage System – ESS) kíván kifejleszteni, amely a használt elektromos járművek akkumulátorait hasznosítja tovább. A Hyundai közleménye szerint közös céljuk ezzel a használt villanyautók akkumulátoraira épülő ESS piacának növekedésének globális elősegítése. A Hyundai arra számít, hogy a használt autóakkuk piaca az elektromos járművek növekvő keresletével együtt növekedni fog a jövőben.


A Hyundai Motor Group acélgyártó Hyundai Steel leányvállalata jelenleg egy 1 megawattos ESS létesítményt épít a Szöultól 123 kilométerre délnyugatra fekvő Danjinban található gyáránál, amelyet a Hyundai Motor Ioniq Electric és a Kia Motors Soul EV modellekben felhasznált akkumulátorok újrahasznosítására szánnak.  


„Az energiatárolás a villanyautók akkumulátorai utólagos felhasználásának logikus következő lépése” – mondta Dr.Young-cho Chi, a Hyundai Motor Group stratégiai és technológiai részlegének alelnöke és innovációs vezetője. „Az energiatároló termékek, így az elektromos autók akkumulátorainak újrahasznosításával megszűnnek az ártalmatlanítással járó költségek és kiterjesztjük a technológia előállításához szükséges kutatási-fejlesztési beruházásaink értékét. A HMG megerősíti vezető szerepét a környezetbarát technológia és a fenntarthatóság terén azzal, hogy új energiai üzletágakban vesz részt.”
  

A koreai autóipari cégóriás számításai szerint az autóakkumulátorokra épülő energiatárolási rendszerek három éven belül forgalomba kerülhetnek, miután különböző teszteket végeznek rajtuk az Egyesült Államokban és más régiókban. 2025-re a másodlagos energiatárolók már 29 gWh-ot tesznek majd ki, messze meghaladva ezzel a jelenlegi 10 gWh energiatárolási kapacitást. Erre a lehetőségre épül a Hyundai és a Wärtsilä legújabb megállapodása.


A finn Wärtsilä egy átfogó energiatárolási megoldásokat kínáló szolgáltató, amely 177 országban telepített67 Gigawattos energiakapacitással rendelkezik. Tavaly a Wärtsilä megvásárolta az integrált energiatárolási szoftvermegoldásokat kínáló Greensmith Energy Management Systems vállalatot, amely tavaly az Egyesült Államok ESS piacának 30 százalékát birtokolta és globális hálózatának építése mellett fejlesztette energiatárolási rendszertervezési, -gyártási és vezérlési technológiáját.  


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei