Rekordot döntött a Hyundai Kona Electric Norvégiában


Ugyan végül az előzetesen jelzettnél kevesebben rendelték meg a Hyundai vadonatúj Kona Electric villanyautóját Norvégiában, az előrendelések száma még így is rekordnak számít az országban. 

A norvégoknak soha nem elég a villanyautókból. Minden márka új elektromos modellje esetében rekordok dőlnek meg az adott márka statisztikáiban, annyian állnak sorba az új modellért. Ilyen volt a Nissan Leaf, a Volkswagen e-Golf, a Jaguar i-Pace és persze a Hyundai Ionoq, most pedig ehhez csatlakozik a legújabb trónkövetelő, a Hyundai Kona Electric.     

A Kona Electric modell iránti őrület már tavaly elkezdődött azzal, hogy a helyi forgalmazó egy külön weboldalon kezdte el gyűjteni az érdeklődők adatait. Tavaly október elején néhány hivatalos információ nyilvánosságra kerülése után már hatezren regisztráltak az oldalon, amit végül márciusban, a bemutatót követően 20 ezret meghaladó regisztrációs számnál beszüntettek. 


Június legelején aztán nyilvánosságra hozták az autó árlistáját is, amellyel egy időben az előzetesen regisztráltak számára egy kéthetes periódust nyitottak arra, hogy mindenki mást megelőzve leadhassák végleges megrendelésüket az autóra. A két hét leteltével a Hyundai Motor Norway most bejelentette, hogy végül 6 969 megrendelés érkezett az autóra.  

„Egy kissé túlterheltek vagyunk az érdeklődés miatt” – mondja Christian Stenbo, a Hyundai Motor Norvay marketingvezetője. „Úgy számoltuk, hogy az előzetesen regisztrálók nagyjából 25 százaléka fogja végül megrendelni az autót. Most már tudjuk, hogy végül 35-40 százalékuk adott le megrendelést, így most már biztosan állíthatjuk, hogy a Kona Electric őrületes siker.” Ez annyit jelent, hogy közel hétezer megrendelés érkezett a Kona Electricre még azelőtt, hogy a rendes értékesítés július 2-án megkezdődött volna. 


„A Kona Electric egy olyan teljes csomagot kínál, amely tökéletesen illeszkedik a norvég autóvásárlók igényeihez, hiszen sokan várnak egy olyan népszerű kisterepjáróra, amely hosszú elektromos hatótávval rendelkezik” – mondta Øyvind L. Knudsen termékmenedzser. „Emellett az autó remekül néz ki és teljes körű kényelmet és biztonságot is nyújt. Ennek végeredménye kiváló alapot ad ahhoz a kereslethez, amit most tapasztalunk.” 

A Hyundai norvég képviselete most összeállítja az autók várható beérkezési időtervét és az átadás tervezett határidejéről tájékoztatja ügyfeleit. Az ügyfelekkel ezután a Hyundai kereskedőjük is felveszi a kapcsolatot és a lista vége felé lévő ügyfeleket elsősorban türelemre kérik. „Megértjük, hogy az emberek most izgatottan várják a szállítási helyzetről érkező híreket és továbbra is nyitottan fogjuk tartani a kapcsolatot ügyfeleinkkel. Nyilvánvaló, hogy a mostani felfokozott érdeklődés megterheli a szállítási képességeket, főleg a lista végén állók, vagy a július 2. után érkező megrendelések esetében” – mondja Stenbo. „Már most,a 6 969 megrendelés ismeretében azt mondhatjuk, hogy az újonnan érkező ügyfelek várakozási ideje 2020 közepére nyúlik.”    


Mindezek ellenére az importőr azt is hangsúlyozza, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy nagyobb számban érkezzen az autó Norvégiába. A vállalat egy korábbi közleményében elárulta, hogy idén nagyjából 2 500 új Kona Electric érkezhet az országba. „Nagyon sok tényezőt kell figyelembe vennünk,de arról biztosíthatjuk ügyfeleinket, hogy folyamatosan dolgozunk és a lehető legtöbb autót szeretnénk biztosítani Norvégia számára. Az ellátási rendszert a nagyobb nemzetközi érdeklődéshez igazították, de Norvégia így is egy kiemelt piacnak számít” – tette hozzá Stenbo. 

Az új európai (WLTP) szabvány szerinti 482 km-es hatótávjával, erős 204 lóerős villanymotorjával és 64 kWh kapacitású és folyadékhűtésű lítium-polimer akkumulátorával a Kona Electric olyan képességekkel rendelkezik, amelyekhez nem érnek fel konkurensei. „Az eddigi eladási eredmények azt mutatják, hogy a Kona Electric egy régóta várt termék. Nagyon örülünk annak a visszajelzésnek, amit eddig kaptunk, de nem lepett meg bennünket, hogy ilyen sokan a Kona Electric megvásárlása mellett döntöttek. Biztosak vagyunk benne, hogy egy olyan termékünk van, ami kiemelkedik a tömegből és nagyon jó látni a közönség reakcióját” – foglalta össze Stenbo.   

Forrás: tv2.no

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei