Hivatalos a Hyundai Kona Electric hazai árlistája


A Hyundai Motor vadonatúj Kona Electric modellje megjelenése óta lázban tartja a villanyautózásra fogékony autós társadalmat, ezért a hazai importőr úgy döntött, nyilvánosságra hozza az autó hivatalos árlistáját.

A Hyundai Motor elsőként a márciusi Genfi Autószalonon állította ki a Kona teljesen elektromos változatát Európában, míg az autó értékesítése a gyártás beindulásával együtt április közepén kezdődött meg a dél-koreai piacon. Az autó iránt hatalmas az érdeklődés, az elektromos autózásban élenjáró Norvégiában máris 20 ezer megrendelés érkezett az autóra. Az izgatottság itthon is felfokozódott, különösen azért, mert kicsivel több mint egy hete a norvég importőr bejelentette, hogy az autó jól felszerelt csúcsváltozata ott 325 900 koronáért, azaz átszámítva mintegy 10,9 millió forintért kerül a kereskedésekbe. 


Norvégiával ellentétben hazánkban nemcsak a nagyobbik, 64 kWh-s akkukapacitással rendelkező, de a kisebbik, 39,2 kWh-s változatot is forgalmazzák majd, amelyek árlistáját, illetve felszereltségét most a nagy érdeklődésre tekintettel a Hyundai Hungary is közzétette. Eszerint a Kona Electric kétféle felszereltséggel, Premium Edition és Style Edition változatban lesz elérhető. Előbbi kivitelben a 39,2 és a 64 kWh-s változat kérhető, de utóbbihoz mindenképpen jár a nagyobbik akkupakk. Az autó árazása rendkívül attraktív, hiszen a Kona Electric Premium Edition állami támogatással együtt már 9,2 millió forintért elhozható, a nagyobbik akkuval ugyanez 10,8 mFt, de a csúcsakkus Style Edition ára is megáll 11,7 millió alatt.


De mit is kapunk ennyi pénzért? Elsősorban remek hatótávot. Az új modellekre érvényes WLTP szabvány szerint a 39,2 kWh-s akkucsomaggal szerelt 135 lóerős változat 312 kilométer megtételére lesz képes, míg a nagyobbik, 64 kWh-s verzió a maga 204 lóerős villanymotorjával már akár 482 km-es hatótávra is képes lesz. Érdemes megemlíteni, hogy a szigorúbb koreai szabvány szerint ezek a hatótávolságok 254 és 406 km, ám ezek majdnem annyit jelentenek, hogy legalább ennyit elmennek az autók normál használat esetén. (Az Ioniq esetében ez az adat Koreában 191 km)


A Kona Electric már a Premium Edition alapváltozatában is bőséges felszereltséget kapott. A 9,2 millió forintos alapár már magában foglalja a Hyundaitól már elvárt teljes biztonsági csomagot 6 légzsákkal, aktív sávtartóval, éberségfigyelővel, stb, de van többek között elektromos rögzítőfék, 17-es könnyűfém felni, Full LED fényszóró távfényasszisztenssel, első ülés- és kormányfűtés, tolatóradar, automata légkondi, kulcsnélküli rendszer, 4 elektromos ablak, sebességtartó automatika, vezeték nélküli mobiltöltő, navigációs rendszer 8 colos érintőkijelzővel, 8 hangszórós Krell hangrendszerrel és tolatókamerával. 


A Style Edition a fentieket autonóm vészfékrendszerrel, holttérfigyelővel, elektromosan behajló külső tükrökkel, első parkradarral, bőr-szövet üléskárpittal, elektromos állítású első ülésekkel, fényre sötétedő belső tükörrel, Head-up kijelzővel és adaptív sebességtartóval tudja kiegészíteni. A metálfényezés mindkét változatnál 145 ezer forintba kerül. 


Külön vásárolható tételek nincsenek, a leendő vásárlók a mindenkori és várhatóan folyamatos raktárkészletből választhatnak autót, így elkerülhetővé válik az Ioniq egyedi megrendelések esetében tapasztalt hosszúra nyúlt szállítási idő. A Hyundai Kona Electric első példányai a tervek szerint valamikor ősszel érkezhetnek meg a magyar Hyundai szalonokba. 

Forrás: Hyundai Hungary 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei