Így nézhet ki a Hyundai új platósa


Ugyan a Hyundai egyelőre még nem teszteli a régóta várt új platós kisteherautóját, egy dél-amerikai lap azonban elképzelte, mire is számíthatunk ezzel kapcsolatban.

Rég volt már 2015, amikor a Hyundai a Detroiti Autószalonon bemutatta a Santa Cruz platós kisteherautó-tanulmányát. Sokan sokfélét nyilatkoztak már róla, de a legutóbbi hírek szerint végre hamarosan megvalósulhat a szériakivitel, amely azonban a nyilatkozatok szerint nem nagyon fog hasonlítani a korábban bemutatott koncepcióhoz.

Most a Hyundai argentin képviseletének vezetője, Guillermo Artagaveytia is megerősítette, hogy a Hyundai egy középkategóriás pickup teherautót dob piacra hamarosan. Az új modellt az Egyesült Államok mellett a dél-amerikai és az ausztrál Hyundai képviselet is tűkön ülve várja, hiszen ez a kategória ezekben a térségekben különösen divatos és ennek megfelelően jól is fogy. 


A Toyota Hilux, a Volkswagen Amarok és más helyi piacos modellek ellenfeleként a Hyundai új, egyelőre név nélküli platós kisteherautója minden bizonnyal a vállalat új formai irányzatába igazodó kialakítást kap majd, vagyis merész formatervvel érkezik a piacra. A Kona és a Santa Fe stílusában hangsúlyos hűtőmaszkot és kettéosztott fényszórókat visel majd. Ráadásul a Santa Cruz tanulmánnyal ellentétben nem két-, hanem ötszemélyes duplakabinos kivitelben készül, vagy legalábbis ilyen változat is szerepel a programban.  

Az argentin Hyundai részleg vezetője szerint a néhány éven belül piacra kerülő új platós kisteherautó teljesen más lesz, mint amit eddig megszoktunk a márkától, bár ezt nem részletezte tovább. Kérdés, mi lesz a dél-amerikai piacra szánt Creta STC tanulmánnyal, amit még 2016-ban mutattak be Sao Paulóban.  

Forrás: icarros.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei